I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Gužva oko prve eko – česme

Građane Zrenjanina, umesto decenijama obećavane fabrike vode, obradovala je prva eko-česma, podignuta u Mesnoj zajednici „Veljko Vlahović“, gde već treći mesec danonoćno kolone građana, strpljivo čekaju da vodom napune plastične balone.

Građani su jednoglasni u oceni da im se čekanje isplati, jer su poslednjih osam godina mesečno izdvajali najmanje oko dve hiljade dinara za kupovinu flaširane vode, jer je sanitarna inspekcija zabranila korišćenje vode iz vodovoda, zbog prisustva prekomerne količine arsena.

Od tada do danas, nekada poznati industrijski centar i grad sportova, preuzeo je neslavni primat u Srbiji po potrošnji flaširane vode.

Predsednica MZ „Veljko Vlahović“ Bosiljka Božić rekla je Tanjugu da je eko-česma, sagrađena kod OŠ „Petar Petrović Njegoš“, opravdala izgradnju i utrošenih 2,5 miliona dinara iz sredstava samodoprinosa.

Voda teče iz pet slavina, a balon, najčešće plastični od pet litara, napuni se za četiri-pet minuta. Eko česma u Zrenjaninu, kao i ranije izgrađene u Elemiru, Melencima i Kleku, podignuta je po projektu dr Miroslava Kukučke.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Fordomanija

Investitori tvrde da je voda kvalitetna za piće i da se filteri redovno menjaju, o čemu brine kikindski „Enviroteks“, uz zrenjaninski „Gradski vodovod“, koji zagovara izgradnju fabrike vode, kao trajno i potpuno rešenje.

Izvor: Tanjug

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh