I love Zrenjanin

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Gužva oko prve eko – česme

Građane Zrenjanina, umesto decenijama obećavane fabrike vode, obradovala je prva eko-česma, podignuta u Mesnoj zajednici „Veljko Vlahović“, gde već treći mesec danonoćno kolone građana, strpljivo čekaju da vodom napune plastične balone.

Građani su jednoglasni u oceni da im se čekanje isplati, jer su poslednjih osam godina mesečno izdvajali najmanje oko dve hiljade dinara za kupovinu flaširane vode, jer je sanitarna inspekcija zabranila korišćenje vode iz vodovoda, zbog prisustva prekomerne količine arsena.

Od tada do danas, nekada poznati industrijski centar i grad sportova, preuzeo je neslavni primat u Srbiji po potrošnji flaširane vode.

Predsednica MZ „Veljko Vlahović“ Bosiljka Božić rekla je Tanjugu da je eko-česma, sagrađena kod OŠ „Petar Petrović Njegoš“, opravdala izgradnju i utrošenih 2,5 miliona dinara iz sredstava samodoprinosa.

Voda teče iz pet slavina, a balon, najčešće plastični od pet litara, napuni se za četiri-pet minuta. Eko česma u Zrenjaninu, kao i ranije izgrađene u Elemiru, Melencima i Kleku, podignuta je po projektu dr Miroslava Kukučke.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

Investitori tvrde da je voda kvalitetna za piće i da se filteri redovno menjaju, o čemu brine kikindski „Enviroteks“, uz zrenjaninski „Gradski vodovod“, koji zagovara izgradnju fabrike vode, kao trajno i potpuno rešenje.

Izvor: Tanjug

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh