I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

GSA: Nema problema sa izdavanjem poslovnog prostora u centru

Problema sa izdavanjem prostora u centru grada nema, kažu u JP „Gradska stambena agencija“ kao odgovor na priče da je glavna gradska zona ostala pusta nakon dolaska Aviv parka.

“Mi nemamo problema sa izdavanjem naših lokala. Praktično, mi u ovom trenutku u širem centru grada imamo samo jedan lokal koji je slobodan, i sada ga dovodimo nameni. To je lokal kojim je nakada upravljalo preduzeće „Čistoća i zelenilo“ a u kojem je bila cvećara Jasmin. Taj lokal se sređuje i on će biti izdat. Takođe, imamo samo jedan lokal koji se nalazi u zgradi koja je zabranjena za upotrebu, tamo gde je nekada bio kafić Plus. Mi smo sada uradili projekat i očekujemo, ako ne do kraja ove, onda početkom naredne godine da tu zgradu privedemo nameni”, objašnjava Dupljanović.

PerSu marketi

Trgovci u centru bi trebalo da se prilagode novim navikama potrošača

Ako ovo preduzeće nema problem sa izdavanjem lokala kojima upravlja, vlasnici privatnih lokala ne mogu da se pohvale da nemaju problema. Čini se da je sve više poslovnih prostora na kojima stoji natpis “izdaje se”. Jedan od razloga zbog kojeg su zakupci prinuđeni da otkažu rentiranje u centru grada, mogao bi da se traži i u uticaju Aviv parka.

“Aviv park predstavlja problem vlasnicima lokala u centru zbog drugačijeg načina rada od onog na koji rade trgovci u centru. Iskreno, ja ne razumem naše trgovce, stvarno. Ja sam dugo godina bio privatnik. Nije mi jasno kako oni koji rade u centru grada ne menjaju način rada, pa da, recimo, rade vikendom i uveče. Da rade onda kada ljudi imaju vremena za trgovinu. Kome treba trgovina ponedeljkom ujutru? Nikome. Ali, subotom i nedeljom kada neko može da prošeta gradom i da svrati u prodavnice, one su zatvorene. To je već stvar samih trgovaca koji hoće tako da rade. Mi njima ne određujemo radno vreme, oni to sami određuju. To što su oni naučili da se subotom i nedeljom ne radi mi tu ništa ne možemo”, kaže naš sagovornik.

Ubrzan tempo života i promena radnog vremena u firmama dovela je i do toga da se navike potrošača menjaju. U kupovinu se sada ide onda kada se za to steknu uslovi, a to je najčešće uveče – posle radnog vremena ili nedeljom. Trgovci koji su se tome prilagodili prolaze daleko bolje od onih koji ne menjaju ništa u poslovanju u odnosu na pre 15-20 godina. Mada, problema ima u svakom slučaju, jer je kupvna moć građana je niska.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh