I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Gruppo Zilio: Kao investitori ispunili smo obavezu i u roku obezbedili prečišćenu vodu

Postrojenje za preradu vode u Zrenjaninu čiji je investitor „Gruppo Zilio“, zvanično je preuzelo kompletno snabdevanje grada ispravnom vodom za piće 2. septembra oko 19 časova. Ovo su danas novinarima saopštili Nenad Obradović ispred kompanija „Gruppo zilio“ i „Synertech“,  i Oliver Zeveđi, pravni zastupnik kompanije. Ovim je investitor ispunio svoju obavezu da do 15. septembra građanima Zrenjanina obezbedi vodu prečišćenu u novom postrojenju, a do ukidanja zabrane upotrebe vode za piće čekaju se kompletni rezultati relevantnih analiza.

Neposredni povod održavanja konferencije jesu krivične prijave koje su, između ostalih, podnete i protiv predstavnika ove kompanije.

„Mi apelujemo na sve nadležne organe da u što kraćem mogućem roku reše krivične prijave koje su podnete protiv nas, a za koje smo mi saznali iz medija. Tvrdim da su ove prijave potpuno neosnovane a kompaniji i nama lično nanele veliku štetu. Zato, ponavljam, molimo nadležne da se ovo što pre pravno reši, kako bi građani znali pravu istinu.“, rekao je na konferenciji Oliver Zeveđi.

I Taxi Zrenjanin

Analize tehničke, mikrobiološke i hemijske ispravnosti zrenjaninske vode vrše se svakodnevno, a na osnovu dosadašnjih ispitivanja, voda je u potpunosti ispravna za piće. Da bi se zabrana upotrebe vode za piće ukinula, neophodno je da rezultati šest uzastopnih analiza, različitih uzorkovača, među kojima je najrelevantniji Zavod za javno zdravlje Zrenjanina, potvrde ispravnost vode.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Mi smo 2. septembra zvanično preuzeli kompletno snabdevanje grada vodom. Prema svim dosadašnjim analizama, zrenjaninska voda je u potpunosti u skladu sa higijenskom ispravnošću. Mi u proseku prerađujemo oko 200 litara vode u sekundi, odnosno 300 litara u sekundi tokom noći. Možemo reći da su u ovom trenutku i pritisak, količina, kao i ispravnost vode u Zrenjaninu u redu. Treba da se urade ispitivanja na osam referentnih mesta u gradu, to je već stvar zrenjaninskog Vodovoda i Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin koji svakodnevno vrše analize. Čim se na svih osam referentnih mesta pokaže da je sve u skladu sa propisima biće skinuta i zabrana upotrebe vode za piće. Nakon toga sledi i konačno fakturisanje isporučene vode, nakon četiri godine.“, kaže Nenad Obradović, direktor firme „Synertech“.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh