I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Groblje u Melencima zaraslo u travu, meštani ogorčeni

Kada je Marijana Perović pre nekoliko dana izgubila blisku osobu, nije mogla ni da nasluti da će pored tuge doživeti i neprijatnost tokom čina sahrane na groblju u Melencima.

Staze i grobovi zarasli u visoku travu i korov šokirali su okupljene na sahrani, a bilo je onih koji su odustali da idu preko trave do iskopane rake.

groblje-melenci1

– Kroz groblje se od trave nije moglo proći, lepila nam se za noge, korov nas je izgrebao, smeće na sve strane. To što smo doživeli, u trenutku ličnog bola, bilo je veliko razočarenje. Toliko je ljudi bilo na sahrani, iz grada, iz sela gde se mesta oko spomenika održavaju, trava kosi i sređuje? U Melencima groblje liči na sve samo ne na uredno. Dovoljno je pokositi travu, pokupiti je, vence ne bacati kako su to grobari uradili, revoltirano priča rođena Melenčanka.

Fordomanija

U teškim trenucima gubitka člana porodice, ova žena kaže da je osećala veliko razočaranje što sahrana ne može da se obavi na pristojan i dostojanstven način. 

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

groblje-melenci3

U JKP „Čistoća i zelenilo“ potvrđeno je da je to preduzeće od Mesne zajednice Melenci Ugovorom o poslovno tehničkoj saradnji preuzelo samo određene nadležnosti.

– Ugovorom je definisano da Mesna zajednica Melenci poverava JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin poslove sahranjivanja na tri pravoslavna groblja i druge poslove pogrebne delatnosti i pružanja pogrebnih usluga u naseljenom mestu Melenci. Prema ugovoru obavezni smo da vršimo uslugu sahranjivanja na Bašaidskom groblju, Pavliškom (malom) groblju i Velikom groblju u skladu sa važećim cenovnikom preduzeća, da izvršimo popis grobnih mesta na navedenim grobljima, da dodeljujemo na korišćenje grobna mesta uz naknadu i da vršimo naplatu te iste naknade, kažu u ovom preduzeću.

groblje-melenci

groblje-melenci4

Oni dodaju da po istom Ugovoru JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin nema obavezu čuvanja grobalja u naseljenom mestu Melenci, kao ni obavezu njihovog uređivanja i održavanja, odnosno košenja i održavanja čistoće.

– Međutim, zbog poštovanja prema korisnicima grobnih mesta i pijeteta prema njihovim srodnicima koji su sahranjeni, naše preduzeće će o svom trošku urediti groblja, odnosno kositi dok se ne regulišu odnosi između ugovornih strana koji se tiču eventualnog uređivanja i održavanja grobalja u naseljenom mestu Melenci, iako je gradskom Odlukom o uređivanju i održavanju groblja i sahranjivanju propisano da komunalnu delatnost na području naseljenih mesta sa teritorije grada Zrenjanina organizuju mesne zajednice, saopšteno je iz „Čistoće“.

Ovakvo stanje zapuštenosti nije karakteristično i za ostala sela i gradska groblja, a meštani Melenaca se nadaju da će ovaj problem biti rešen i da će moći nesemtano da obilaze grobove svojih najmilijih.

– Iskreno se nadam da će nešto biti preduzeto po ovom pitanju, da će trava biti pokošena i da će biti postavljen neki kontejner, kaže Perovićeva na kraju.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh