I love Zrenjanin portal

 • Zr oglasi
 • Univer export
 • Harmonija Zrenjanin
Stovarište građevinskog materijala 3D

Upoznajte sve prednosti grejanja na pelet

Grejanje na drvene pelete je u poslednjih nekoliko godina postalo popularno u svetu i kod nas, prvenstveno zbog svojih ekoloških i finansijskih prednosti, ali ono još uvek nije toliko zastupljeno.

Pelet prodaja zrenjanin cena 00004

Pojedini ljudi izuzetno vole ovakvu vrstu grejanja.

Pelet se od nedavno prodaje u Zrenjaninu u okviru standarno najnižih cena na stovarištu građevinskog materijala i ogreva „3D“

PerSu marketi

Na vama je da odlučite na koji način ćete se grejati tokom grejne sezone. Pelet smo zbog svojih prednosti uvrstili ovih dana i zvanično u našu ponudu, a u toku su i specijalne cene za prve kupce, istakli su ispred građevinske kuće 3D

Pelet prodaja zrenjanin cena 00001

Šta voleti, a šta ne voleti kod peći i kotlova na pelet? U nastavku ćemo izneti primarne neke od prednosti grejanja na pelet.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Pelet prodaja zrenjanin cena 00002

Prednosti grejanja na drvene pelete

Pelet prodaja zrenjanin cena 00003

Pelet – Regionalno gorivo

– Gorivo je, ili može biti, lokalnog ili regionalnog porekla. U najmanju ruku to nije gorivo koje dolazi sa Bliskog istoka ili preko nestabilnog tržišta ruskog gasa. Blizina proizvodnje peleta dodatno povećava njihov već, pozitivni, ekološki uticaj. Prilikom kupovine peleta, preporučili bismo vam da kupujete onaj koji je lokalno proizveden, jer tako pospešujete domaću proizvodnju, smanjujete zagađenje planete umanjivanjem razdaljine koju proizvod pređe.

Pelet – Ugljenična neutralnost

– Životni ciklus proizvodnje i korišćenja drvenih peleta može i treba da bude blizu ugljenično neutralnog. Sa prirodnim gasom, propanom ili lož uljem uzimamo ugljenik koji je zaplenjen u podzemlju pre više miliona godina i oslobađamo ga kao gas koji izaziva efekat staklene bašte u atmosferu (gde doprinosi globalnom zagrevanju). Kada sagorevamo drvene pelete mi opet oslobađamo istu količinu uskladištenog ugljenika u atmosferu, ali taj ugljenik je zaplenjen u drvenim vlaknima za samo nekoliko decenija, a ako upravljamo pravilno sa našim šumskim gazdinstvima (menjajući posečeno drveće sa novim), celokupni životni ciklus rezultira gotovo bez neto emisija ugljenika.

Pelet – relativno čisto gori

– Drvene pelete mnogo čistije gore nego ugalj. To je zato što je sagorevanje peleta potpomognuto sa ventilatorom koji snabdeva stalan tok vazduha do peći. Prilikom pokretanja peći na pelet, kako električni grejni element zagreva pelet kako bi se započelo sagorevanje, proizvodi se malo dima, ali jednom kada je peć na pelet pokrenuta više se ne proizvodi vidljivi dim (ovo je razlog zašto treba podesiti diferencijalne temperature na termosu relativno visoke – kako se ne bi gasio i palio previše često).

Pelet – Retko loženje

– Peći na pelet imaju integrisane kante koje se mogu napuniti svakih nekoliko dana, a većina pelet kotlova imaju samostalne kante koje drže pelete za nekoliko meseci loženja. Redovno loženje nije potrebno – za razliku od peći na drva. Ukoliko je peć na pelet vaš jedini sistem grejanja u prostoru, za koliko vremena ćete morati založiti zavisi od energetske efikasnosti vašeg doma, spoljašnje temperature, zapremine koju vaša peć ili korpa drže, kao i podešavanje termostata.

Pelet, kao i drugi ogrevni materijal možete pronači u građevinskoh  kući 3d koja se nalazi na izlazu iz Zrenjanina, prema naseljenom mestu Klek

stvoriste 3d

Temišvarski drum 48 (Glavni put)

Telefoni za sve informacije :

Tel: 023 / 541 – 257 – Fax: 023 / 533 – 943

Salon keramike 023/ 510-312

Izvođenje građevinskih radova 063/ 108.99.22

PROČITAJTE JOŠ

 • Upoznajte stovarište građevinskog materijala 3D klikom ovde.
 • Pogledajte ponudu keramičkih pločica ovde.
 • Pogledajte ponudu ogreva i vansezonske popuste i pogodnosti ovde.
 • Kako odabrati materijal za krov ovde.
 • Kupatilski nameštaj po super cenama ovde.
 • Izvođenje građevinski radova po principu „ključ u ruke“ ovde.

Sa aktuelnim popustima i akcijskim cenama budite u toku i putem njihove zvanične fejsbuk stranice

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
 • Divider

 • Divider
Na vrh