I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Granični prelaz Jaša Tomić-Fenj od oktobra stalno otvoren

Nakon nedavnog dogovora ministara unutrašnjih poslova Srbije i Rumunije, granični prelaz Jaša Tomić – Fenj dobio je status prelaza za međunarodni saobraćaj.

Do sada je ovaj prelaz otvaran tokom uskršnjih i božićnih praznika, kada su komšije iz Rumunije u Jašu dolazile pre svega zbog kupovine, a meštani Jaše odlazili u posetu rodbini i prijateljima. Predsednik opštine Sečanj rekao je da bi prelaz trebao stalno da bude otvoren od oktobra.

jasa-tomic-fenj
Jašu Tomić do granice sa Rumunijom deli nešto više od kilometra, koliko ima i od granice do najbližeg rumunskog mesta Fenja.

Sada se meštani ovog banatskog sela nadaju da će konačno otvaranje prelaza doneti i više posla.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Trgovkinja Tatjana Rikalo, očekuje veće pazare i podseća da su prodavnice ranije dobro radile kada se granica otvori.

– Nadamo se većem prometu. Rumuni su do sada bili vrlo dobri kupci, a kako će biti kada se otvori prelaz, videćemo. Mi za Božić i Uskrs jesmo imali dosta kupaca, ali nije to kao nekada što je bilo. Kod nas su prehrembeni proizvodi mnogo jeftiniji nego kod njih, takođe i kućna hemija, i uglavnom to kupuju, kaže Tatjana koja radi u jednoj od prodavnica u centru Jaše.

U lokalnoj samoupravi u Sečnju ističu da je ovo najbrži put od Zrenjanina, Novog Sada i Beograda ka Temišvaru, kao i da će korist od otvaranja ovog i još dva prelaza, imati ceo region.

– Prelaz će biti otvoren sredinom oktobra i biće stalni međunarodni prelaz. Mi smo već konkurisali i nadam se da ćemo dobiti nekih 4,2 miliona evra od IPA fondova, za izgradnju objekata. Ovo je velika stvar za opštinu Sečanj, grad Zrenjanin, Vojvodinu i Srbiju, ali i za region, izjavio je Predrag Milošević, predsednik opštine Sečanj.

Izvor: RTV

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh