I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Granični prelaz između Srbije i Rumunije biće ponovo otvoren

Granični prelaz između Jaše Tomića i rumunskog mesta Fenj ponovo će biti otvoren od 14. do 30. avgusta, svakodnevno od 7 do 19 časova, saopšteno je iz opštine Sečanj.

jasa-tomic-fenj

– Očekuje se da će do oktobra biti potpisan sporazum između ministarstava unutrašnjih poslova jedne i druge države o prekategorizaciji tri banatska prelaza sa rumunske strane, o čemu je već obavljen dogovor predsednika dveju vlada – naveo je portparol sečanjske opštine Marko Ivanišević, zadužen za poslove oko otvaranja graničnog prelaza.

Kako je istakao, očekuje se da će do tada biti stvorena mogućnost da prelaz Jaša – Fenj bude svakodnevno otvoren po 12 sati.

PerSu marketi

– Pomenuti sporazum je uslov za konkurisanje kod IPA fondova, što je u interesu obe strane koje su motivisane da poštuju predvidjene rokove i iskoriste šansu da evropskim sredstvima izgrade infrastrukturu graničnih prelaza – ukazao je Ivanišević.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Otvaranjem graničnog prelaza izmedju mesta Jaša Tomić i rumunskog Fenja put iz Beograda i Novog Sada za Temišvar skraćuje se za oko 50 kilometara.

Izvor : (Telegraf.rs / Beta)

Foto : Novosti.rs

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh