I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Gradsko veće pred novim odlukama – stare zgrade i prečišćavanje vode

Na osnovu Predloga Odluke o načinu obavljanja poslova prečišćavanja vode za teritoriju grada Zrenjanina koji se našao na dnevnom redu današnje sednice Gradskog veća, određeni segmenti poput crpljenja, prečišćavanja i distribucije vode koji su do sada bili obaveza „Vodovoda i kanalizacije“, biće povereni kompaniji koja je dobila tender za prečišćavanje vode.

Kako je pojašnjeno, to poveravanje obaveza trajaće dok traje i ugovor o prečišćavanju vode.

– Danas smo doneli jednu u nizu odluka kako bi se sproveo projekat prečišćavanje vode u gradu Zrenjaninu. Očekujem vrlo brzo vanrednu sednicu Skupštinu na kojoj će odbornici potvrditi ovu odluku. Zdravu pijaću vodu očekujem do kraja ove godine, mi ćemo u međuvremenu sve učiniti, aizvođaču ostaje da odradi svoj deo posla, rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić koji je predsedavao sednicom.

On je pojasnio i narednu tačku dnevnog reda o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu grada Zrenjanina.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

– Podneli smo zahtev državi da zgrada u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića 40 koja se delimično naslanjala na zgradu Poreske uprave, a koja se prošle godine obrušila, pripadne gradu Zrenjaninu, odnosno da je kupimo od države. Znate da je  zgrada u lošem stanju i da nije za upotrebu. Ne želimo da dozvolimo da se sruši još neka zgrada, a da mi nemamo ingerencije nad njom, želimo da je pribavimo kao našu nekretninu da možemo da je adaptiramo, pojasnio je Janjić novinarima.

gradsko-vece-zrenjanin-mart

Većnicima je predočen Izveštaj o radu Zaštitnika građana grada Zrenjanina za 2014. godinu koji je predstavila Slavica Mihaljica, zamenica zaštitnice građana.

Tokom sednice je predstavljen i Izveštaj o radu na rešavanju prvostepenih upravnih predmeta u Gradskoj upravi grada Zrenjanina u 2014. godini, a prema kom je primljeno 124.026 upravnih predmeta, koji sa predmetima iz prethodnih godina čine cifru od 136.842 predmeta.

– Od 136842 upravna predmeta rešeno je 123709 i to uglavnom u roku od 2 meseca. Međutim, slika je drugačija ako se pogleda po organizacionim jedinicama odnosno po upravnim obalsima, pa tako možemo konstatovati da je kod društvenih delatnosti procenat rešenosti 99.97%, kod odeljenja za finansija 98.7, i opšte uprave 98%. Problematične obalsti su inspekcijsko nadzorni poslovi gde je procenat 34.75% i oblast urbanizma 12.2 %. U oblasti urbanizma oko 9000 predmeta o legalizaciji nije rešeno zbog postupka koji je predviđen propisima, u velikom delu zbog nepotpune dokumetacije. Treba preduzeti da se ažurnost u ovim oblastima poveća i da naročito zaživi elektronska pisarnica i elektronska obrada podataka, rekla je izvestilac Gordana Dragojlov.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh