I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Najnovije vesti

Gradsko veće o kreditnom zaduživanju grada

Gradsko veće Grada Zrenjanina kojim je predsedavao gradonačelnik Čedomir Janjić, danas je na sednici utvrdilo Predlog Odluke o izmeni Odluke o odobravanju zaduživanja Grada Zrenjanina, o čemu je većnike izvestio pomoćnik gradonačelnika David Dimkić.

gradsko-vece

On je ukazao na to da se iznos kredita koji je odobren prvobitnom odlukom o zaduživanju nije promenio:

– Jedino je došlo do rebalansiranja unutar samog kredita i to se odnosi na one pozicije u kreditu za koje još nije pokrenuta kreditna linija, odnosno nismo povlačili novac i usled nedostatka kompletne projektno-tehničke dokumentacije. Oni su zamenjeni novim projektima, gde imamo projektno-tehničku dokumentaciju i naravno, potpisane ugovore. Neke stavke iz kreditnih linija koje je trebalo da povlači JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ su povučene i zamenjene sa kreditnim linijama iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ za kanalizacije po naseljenim mestima.

PerSu marketi

O razmatranom na Gradskom veću, Janjić je zaključio:

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Grad se ne zadužuje dodatno, nego samo menjamo pozicije i projekte koje ćemo finansirati iz kredita. Pokušavamo da našim sugrađanima koji žive na rubnim delovima grada, omogućimo iste uslove za život koji već postoje u centru, ali ne zaboravljamo ni 22 naseljena mesta našeg grada. Hoćemo da završimo fekalnu kanalizaciiju u četiri naseljena mesta koja je započeta još 2008. godine u Melencima, Elemiru, Kleku i Ečki, započinjemo intenzivnije radove u Lazarevu i krećemo radove u Stajićevu i Lukićevu na izgradnji fekalne kanalizacije. Završili smo projekat u Belom Blatu, a radimo reviziju projekta i za Aradac – istakao je Janjić.

Govoreći o izgradnji fabrike vode objasnio je da će se rešavati kvalitet vodovodne mreže u gradu, što je kako je istakao, neophodno, jer su neki delovi sistema stari i 50 godina:

– Radićemo rekonstrukciju u naselju „Ruža Šulman“, deo u naselju „Šumice“, a takođe krećemo u završetak radova na izgradnji vodovoda u Mihajlovu i Jankov mostu, rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić.

Izvor: zrenjanin.rs     Foto/arhiva: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh