I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Gradske pijace dovedene u red

Pijaca-Bagljaš-3U prethodnih nekoliko meseci, aktivnosti Javno komunalnog preduzeća „Pijace i parkinzi“ bile su usmerene na rešavanje problema na pijačnim prostorima. Novoizgrađeni objekat na Bagljašu je i nakon puštanja u rad imao dosta nedostataka za koje aktuelno rukovodstvo tvrdi da je dovelo u red.

-Na useljenje pijace u novi objekat kasnilo se između ostalog jer prostor nije bio adekvatno pripremljen. Nakon izgradnje novog objekta morali su biti izvršeni dodatni radovi – rekonstruisana je elektroinstalacija starog objekta pijace na koji se naslanja novi deo, urađena je opšivka na sastavu novog i postojećeg objekta, postavljeni su novi oluci, okrečen je kompletan stari deo pijace sa mlečnom salom i reparirane su stare tezge na kojima sada prodavci izlažu i prodaju robu – kaže za portal I love Zrenjanin direktor preduzeća „Pijace i parkinzi“ Ilija Mandić.

PIJACA U JUG BOGDANOVOJ ČEKA NATKRIVANJE

Na drugoj pijaci, u Jug Bogdanovoj ulici, prošle godine su se pobunili  građani koji žive u blizini pijace zbog čijeg rada su godinama bili okruženi velikom količinom smeća oko svojih kuća. Problem je najviše bio izražen u delu pijace na kojem se prodavala stara i polovna robe, pa su prodavci sa tom robom izmešteni na centralnu gradsku pijacu. Upražnjeni prostor na Jug Bogdanovoj pijaci sada služi kao parking. Mandić kaže da će u narednom periodu biti tražen način da se izradi projekat za postavljanje nadstrešnice na toj pijaci, kojim će se konkurisati za dobijanje finansijskih sredstava, pa bi se, prema njegovim rečima, 2014.godine moglo izvršiti natkrivanje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Fordomanija

Starež-I-love-Zrenjanin

Pijaca u Jug Bogdanovoj pre izmeštanja

ZELENO POLJE – PIJACA KOJA JE OBEĆANA

Pitanje izgradnje pijace na Zelenom polju koja je sredinom prošle godine najavljivana, još uvek nije sigurna, kaže Mandić. Prema njegovim rečima, u Zrenjaninu trenutno ne postoji potreba za izgradnjom nove pijace ali da bi se zbog udaljenosti Zelenog polja, građanima te mesne zajednice trebalo izaći u susret.

– Bivše rukovodstvo našeg preduzeća je otpočelo pregovore sa MZ Zeleno polje o izgradnju tog objekta. Nama preostaje da pre otpočinjanja bilo kakvih radnji proverimo da li je dobijena urbanistička saglasnost za gradnju pijace, a zatim bismo morali razmišljati o ograđivanju te površine, izgradnji sanitarnog čvora i ostalih neophodnih komponenti. Ako to bude bilo potrebno, raspoloženi smo da u toj mesnoj zajednici osposobimo mini pijacu – rekao je Mandić.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh