I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Dobre Vesti našeg grada

Gradska uprava otvara Kancelariju za brze odgovore

Gradska uprava grada Zrenjanina otvoriće do kraja godine tri nove kancelarije i najverovatnije uvesti dvosmenski rad pojedinih službi, potvrdili su za portal IloveZrenjanin predsednik i sekretar Skupštine grada Radovan Bulajić i Milan Mrkšić.

Juče je, na Bagljašu, u prostorijama Mesnih zajednica „Veljko Vlahović“ i „Sonja Marinković“ otvorena Kancelariija Gradske uprave u kojoj će građani moći da dobiju izvode iz matičnih knjiga rođenih, uverenja o državljanstvu, overu dokumenata i slično.

-Ono što je naročito interesantno jeste da će ova kancelarija biti namenjena svim građanima, ali da će pretežno biti korisna onima koji gravitiraju na toj teritoriji, dakle stanovnicima Bagljaša, a biće od velike koristi  i meštanima  Aradca, Mužlje, Melenaca, Elemira, Mihajlova, Taraša i Jankovog mosta. Dodatna olakšavajuća okolnost jeste i postojanje policijskog odeljenja  u istoj zgradi  – kaže predsednik skupštine grada. Bulajić dodaje i da će u kancelariji raditi samo jedan službenik koji će biti raspoređen iz redova već zaposlenih u Gradskoj upravi.

PerSu marketi

Druga kancelarija koja bi mogla biti otvorena za mesec dana biće namenjena osobama sa invaliditetom koji u sadašnjim uslovima mogu samo da koriste prizemlje za obavljanje neophodnih poslova u gradskoj kući. Iz tog razloga, prema rečima Milana Mrkšića, u jednoj od zgrada u dvorištu Gradske uprave, biće otvorena kancelarija čiji će zaposleni imati dužnost da obavljaju zahteve osoba sa invaliditetom tako što će ih realizovati umesto njih.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

KANCELARIJA ZA BRZE ODGOVORE

Najviše nade polaže se u otvaranje Kancelarije za brze odgovore koja će se nalaziti u ulaznom delu gradske kuće i biće informativnog karaktera.

– Neće više biti situacija da građani koji dolaze radi raznih zahteva i dozvola, lutaju po kancelarijama, mole službenike i  gube tako po ceo dan. U Kancelariji za brze odgovore čiji će cilj biti i isključivanje bilo kakve korupcije, građani će moći da dobiju informacije gde mogu izvaditi neophodne dozvole, za koliko dana treba da se vrate po određena dokumenta, šta im je sve neophodno u podnošenju dokumentacije i slično – kaže sekretar skupštine Milan Mrkšić.

RAD U DVE SMENE U GRADSKOJ KUĆI

Trenutno se razmatra i mogućnost uvođenja dvosmenskog rada, pa se iz tog razloga sagledava koje službe bi mogle raditi i u popodnevnim satima. Ovo se, prema Bulajevićevim rečima radi pre svega zbog građana koji su na svojim radnim mestima do 16-17h i koji ne stignu da obave obaveze vezane za gradsku upravu. Oni više neće morati da uzimaju slobodan dan samo da bi rešili svoj problem, jer će postojeća brojna radna snaga u Gradskoj upravi biti preraspoređena u drugu smenu.

Cilj svih navedenih aktivnosti jeste efikasniji rad Gradske uprave, a preraspodela zaposlenih u nove kancelarije daće vrlo brzo efekat. Do nedavno smo imali 18 načelnika i 18 zamenika , a sada imamo šest od jednih i isto toliko od drugih, i već po budžetu za 2013.godinu će se videti koliko su ovi potezi bili i neophodni i efektni – rekao je za Ilove Zrenjanin Radovan Bulajić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh