I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Dobre Vesti našeg grada

Gradska uprava otvara Kancelariju za brze odgovore

Gradska uprava grada Zrenjanina otvoriće do kraja godine tri nove kancelarije i najverovatnije uvesti dvosmenski rad pojedinih službi, potvrdili su za portal IloveZrenjanin predsednik i sekretar Skupštine grada Radovan Bulajić i Milan Mrkšić.

Juče je, na Bagljašu, u prostorijama Mesnih zajednica „Veljko Vlahović“ i „Sonja Marinković“ otvorena Kancelariija Gradske uprave u kojoj će građani moći da dobiju izvode iz matičnih knjiga rođenih, uverenja o državljanstvu, overu dokumenata i slično.

-Ono što je naročito interesantno jeste da će ova kancelarija biti namenjena svim građanima, ali da će pretežno biti korisna onima koji gravitiraju na toj teritoriji, dakle stanovnicima Bagljaša, a biće od velike koristi  i meštanima  Aradca, Mužlje, Melenaca, Elemira, Mihajlova, Taraša i Jankovog mosta. Dodatna olakšavajuća okolnost jeste i postojanje policijskog odeljenja  u istoj zgradi  – kaže predsednik skupštine grada. Bulajić dodaje i da će u kancelariji raditi samo jedan službenik koji će biti raspoređen iz redova već zaposlenih u Gradskoj upravi.

PerSu marketi

Druga kancelarija koja bi mogla biti otvorena za mesec dana biće namenjena osobama sa invaliditetom koji u sadašnjim uslovima mogu samo da koriste prizemlje za obavljanje neophodnih poslova u gradskoj kući. Iz tog razloga, prema rečima Milana Mrkšića, u jednoj od zgrada u dvorištu Gradske uprave, biće otvorena kancelarija čiji će zaposleni imati dužnost da obavljaju zahteve osoba sa invaliditetom tako što će ih realizovati umesto njih.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

KANCELARIJA ZA BRZE ODGOVORE

Najviše nade polaže se u otvaranje Kancelarije za brze odgovore koja će se nalaziti u ulaznom delu gradske kuće i biće informativnog karaktera.

– Neće više biti situacija da građani koji dolaze radi raznih zahteva i dozvola, lutaju po kancelarijama, mole službenike i  gube tako po ceo dan. U Kancelariji za brze odgovore čiji će cilj biti i isključivanje bilo kakve korupcije, građani će moći da dobiju informacije gde mogu izvaditi neophodne dozvole, za koliko dana treba da se vrate po određena dokumenta, šta im je sve neophodno u podnošenju dokumentacije i slično – kaže sekretar skupštine Milan Mrkšić.

RAD U DVE SMENE U GRADSKOJ KUĆI

Trenutno se razmatra i mogućnost uvođenja dvosmenskog rada, pa se iz tog razloga sagledava koje službe bi mogle raditi i u popodnevnim satima. Ovo se, prema Bulajevićevim rečima radi pre svega zbog građana koji su na svojim radnim mestima do 16-17h i koji ne stignu da obave obaveze vezane za gradsku upravu. Oni više neće morati da uzimaju slobodan dan samo da bi rešili svoj problem, jer će postojeća brojna radna snaga u Gradskoj upravi biti preraspoređena u drugu smenu.

Cilj svih navedenih aktivnosti jeste efikasniji rad Gradske uprave, a preraspodela zaposlenih u nove kancelarije daće vrlo brzo efekat. Do nedavno smo imali 18 načelnika i 18 zamenika , a sada imamo šest od jednih i isto toliko od drugih, i već po budžetu za 2013.godinu će se videti koliko su ovi potezi bili i neophodni i efektni – rekao je za Ilove Zrenjanin Radovan Bulajić.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh