I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Gradonačelnik Simo Salapura: Zdravstveni sistem grada Zrenjanina spreman za masovnu vakcinaciju

Počela je vakcinacija građana Zrenjanina dobrovoljno prijavljenih preko portala eUprava. Početak masovne vakcinacije organizovan je na punktu Doma zdravlja u staroj specijalističkoj poliklinici i na tu lokaciju se prijavljeni građani upućuju putem SMS poruka na broj telefona dostavljen u prijavi. U Domu zdravlja reagovaće se na osnovu dobijenih spiskova i broja vakcina, u pripravnosti je šest timova za vakcinaciju, a u pripremi još osam punktova u okviru zdravstvenog sistema grada.

– Zdravstveni sistem grada Zrenjanina spreman je da odgovori na svaku količinu vakcina koje stignu u naš grad i da u potpunosti ispoštuje dinamiku masovnog vakcinisanja, na osnovu pristiglih spiskova građana od strane eUprave. U okviru Doma zdravlja Zrenjanin pripremljen je dovoljan broj punktova i timova za masovnu vakcinaciju, a u slučaju potrebe, kao rezervno mesto za vakcinaciju van Doma zdravlja, otvorićemo punkt u “Kristalnoj dvorani” – istakao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, povodom početka vakcinacije građana Zrenjanina dobrovoljno prijavljenih preko portala eUprava.

U zrenjaninskom Domu zdravlja vakcinišu se sugrađani stariji od 75 godina vakcinom kineskog proizvođača „Sinofarm“. Planirano je vakcinisanje 215 sugrađana koji su se prijavili za vakcinu preko E-uprave. Zbog povećanog priliva pacijenata u zgradi Stare specijalističke otvorena su četiri punkta na kojima se vrši imunizacija. Vakcina kineskog proizvođača „Sinofarm“ daje se u dve doze, a revakcinacija se vrši od dve do četiri nedelje nakon primanja prve doze.

I Taxi Zrenjanin

Vakcinacija građana Zrenjanina dobrovoljno prijavljenih preko portala eUprava počela je prethodnog vikenda i vakcinu je primilo prvih 20 građana starijih od 75 godina. Prvu vakcinu primila je 92-godišnja sugrađanka Emerent Kovač. Pacijenti se prvo pregledaju, kako bi se ustanovilo da li je moguće da prime vakcinu. Ukoliko postoje neke poznate kontraindikacije, vakcinacija se odlaže za neki naredni put.
Prethodno je, u okviru imunizacije prioritetnih grupa, vakcinisano 128 lekara i zdravstvenih radnika u Zrenjaninu, kao i 65 štićenika i 14 zaposlenih u Gerontološkom centru Zrenjanin.
Ukupno je za teritoriju koju pokriva Dom zdravlja Zrenjanin u ponedeljak, 18. januara, dopremljeno 1740 doza “Sinofarm” vakcine, a juče je stigao i spisak sa portala eUprava građana koji će dolaziti na vakcinaciju. Sa pristiglom dozom, ukupan broj vakcina koje su do sada isporučene gradu Zrenjaninu iznosi blizu 2000.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Osim direktnog prijavljivanja elektronskim putem na portalu eUprava, naši sugrađani mogu pozivati i kol-centar Grada Zrenjanina i dati saglasnost da to učine službe Grada Zrenjanina. Na ovakav način do danas je interesovanje za vakcinaciju protiv KOVID-19 iskazalo oko 500 Zrenjaninaca.

Statistički pregled broja zaraženih po danima.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh