I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Gradonačelnik Salapura: Nagrada dr Stevanoviću nagrada je celom zdravstvenom timu i sistemu u Zrenjaninu

 – Nagrada doktoru Stevanoviću je dokaz kvaliteta i njegovog rada kao i čitavog zdravstvenog sistema i angažovanosti Opšte bolnice Đorđe Joanović u situaciji koja nas je zadesila prošle godine – izjavio je Gradonačlnik Simo Salapura na svečanom prijemu nakon što je dr Stevanović odlikovan Zlatnom medaljom za zasluge i doprinos u sprovođenju aktivnosti na sprečavanju širenja zarazne bolesti Covid 19 na nedavnoj svečanosti povodom Dana državnosti.

Prijemu je prisustvovao i dr Igor Kitaresku v.d. direktor Opšte bolnice „Đorđe Joanović“.

– Nagradu zaista nisam očekivao i za mene je bila iznenađenje ali je svakako i velika čast dobiti je i biti prisutan na svečanosti među nagrađenim pojedincima i ustanovama. Što se tiče epidemije i borbe protiv virusa Covid 19, borba i dalje traje. Sretali smo se u karijeri sa raznim epidemijama, većim ili manjim, dužim ili kraćim ali ovakvu situaciju niko od nas u karijeri nije imao. Specifična i određena terapija za korona virus ne postoji, tako da je najbolja zaštita vakcinacija – rekao je dr Stevanović. (gradonačelnik Salapura je nastavku ove izjave dodao da su on, dr Stevanović i dr Kitaresku primili obe doze vakcine).

I Taxi Zrenjanin

Doktor Srđan Stevanović diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Prištini, godinama je radio u Službi Hitne pomoći. Pre 10 godina završio je specijalizaciju za oblast infektologije, a toliko radi u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ na odeljenju Infektologije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Nagrada doktoru Stevanoviću je dokaz kvaliteta i njegovog rada kao i čitavog zdravstvenog sistema i angažovanosti Opšte bolnice Đorđe Joanović u situaciji koja nas je zadesila prošle godine. To se posebno odnosi na odeljenje u kom rade dr Stevanović i njegove kolege gde su kapaciteti bili popunjeni do maksimuma, gde je zabeležen veliki broj prekovremenih sati rada, veliki broj zaraženih ali je upravo tada njihov kvalitet rada dolazio do izražaja kao što je to i sada budući da epidemija i dalje traje. Svesni smo činjenice da lokalna samouprava ne može dovoljno da se oduži zdravstvenim radnicima ali pokušali smo to i kroz dodelu Godišnje nagrade grada Zrenjanina koja je dodeljena svim zdravstvenim ustanovama i onima koji su se nesebično borili i bore protiv Covid 19 – istakao je gradonačelnik Zrenjanina.

Na bolničkom lečenju trentuno je 30 Kovid pacijenata

U zrenjaninskoj opštoj bolnici trenutno je na lečenju 30 pacijenata obolelih od Covid 19. Od toga je 5 pacijenata na respiratorima i to troje na invazivnoj intubaciji i dvoje na neinvanzivnoj ventilaciji. Za kovid pacijente i dalje je predviđeno 150 kreveta, kapacitet iz preventivnih razloga nije smanjivan i zrenjaninska bolnica i dalje je jedina u regionu ostala u Kovid režimu. Dnevno se u ovoj ustanovi pregleda između 60 i 70 pacijenata, a ambulanta radi 24 časa dnevno. Postoji i ambulanta u kojoj se vrši preventivni pregledi pacijenata koji su preležali Kovid 19 kao i drugih pacijenata koji zahtevaju infektološku obradu i ona radi do 19 časova. Što se tiče opreme nijednog trenutka nismo bili u deficitu, a što se tiče stanja i broja zdravstvenih radnika situacija je znatno bolja nego u prethodnom piku budući da smo odmah po prispeću vakcina i vakcinisali sve one koji su želeli, a koji rade u Kovid sistemu. Time smo ojačali broj imunih. Mali broj zdravstvenih radnika je trenutno oboleo i svi su van životne opasnosti odnosno na kućnom su lečenju – izjavio je dr igor Kitaresku v.d. direktora Opšte bolnice.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh