I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Gradonačelnik obišao radove na bazenu

Letnja sezona kupanja počinje u nedelju, 3. jula, a gradonačelnik Čedomir Janjić je danas obišao radove na Gradskom bazenu, kako bi se uverio da li će sve biti spremno za početak rada otvorenog bazena.

bazen (2)

– U poslednjih nekoliko godina smo uložili mnogo u rekonstrukciju zatvorenog bazena i smatram da imamo jedan od lepših zatvorenih bazena u Srbiji. Prošle godine smo uspeli da renoviramo veliki bazen, pre svega cevovod oko njega, a ove godine smo sanirali cevovod oko malog bazena, koji je bio u izuzetno lošem stanju. Insistiram da se radi danonoćno i bazen mora biti otvoren za kupače u nedelju u 10 ujutru – rekao je Čedomir Janjić.

Cene će ostati iste kao prošle godine.

I Taxi Zrenjanin

– Grad Zrenjanin plaća troškove ovog objekta i nismo želeli da te troškove, putem skupljih ulaznica, prenesemo na građane. Naravno da će cena ulaza ostati ista, a i ove godine ćemo nagraditi najbolje đake, „vukovce“, sa besplatnim ulazom na bazen – dodao je Janjić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

13549042_1875274912699643_1493751642_o

Bojan Mijatov, vd direktora JU „Sportski objekti“, objasnio je zašto letnja sezona kupanja na Gradskom bazenu nije počela ranije.

– Radovi su kasnili zbog loših vremenskih uslova, odnosno zbog čestih i obilnih kiša. Cevovod, koji je rekonstruisan je specifičan i može da se radi samo u suvim uslovima. Izvinjavam se svim građanima Zrenjanina i svim našim korisnicima. Stvarno smo se maksimalno trudili da završimo radove u najkraćem mogućem roku – rekao je Mijatov.

Cevovod je maksimalno oronuo i bio je pun rupa, zbog čega je dolazilo do velikih gubitaka vode.

– Takođe, vizuelni efekat u malom bazenu, gde su naši najmlađi korisnici, nije bio dobar. Naime, voda je prolazila kroz cevi pune korozije i zbog toga je poprimala žutu ili narandžastu boju. Iako je voda bila bakteriološki ispravna, mnogi roditelji zbog te boje nisu puštali decu da se kupaju u malom bazenu. Sada smo rešili i taj problem – istakao je Mijatov.

Zamenjen je cevovod ka malom bazenu

Zamenjen je cevovod ka malom bazenu

Otvoreni bazen definitivno počinje sa radom u nedelju, 3. jula, u 10 časova.

– Mi ćemo pojačati radove i taj rok će biti ispoštovan. Ostalo je još betoniranje prostora oko malog bazena i to će biti završeno u predviđenom roku.

Prva tri dana (nedelja, ponedeljak i utorak) ulaz će biti besplatan. Noćno kupanje je takođe u planu, ali ne od samog starta rada bazena. Kupači će uskoro imati na raspolaganju i jednu novinu, besplatan WI FI. Tu su, kao i prošlih godina, kafići, sportski sadržaji i ostale dopunske aktivnosti, koje će učiniti da boravak na Gradskom bazenu bude još zanimljiviji.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh