I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Gradonačelnik Janjić: U toku pregovori o proizvodnji zrenjaninskog piva

Na otvaranju drugog naučno-stručnog simpozijuma „Pivo, pivarske sirovine i oprema”, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić saopštio je da pregovara sa jednom srpskom pivarom, i najavio da bi već od jeseni u trgovinama moglo da se nađe novo Zrenjaninsko pivo.

Simpozijum je otvorio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević.

Gradonačelnik Janjić, obraćajući se na otvaranju učesnicima simpozijuma, istakao je da je Zrenjanin možda i najbolje mesto za ovu vrstu okupljanja.

I Taxi Zrenjanin

– Još 1745. godine, prvi industrijski pogon koji je napravljen u ovom gradu, bila je pivara. Nažalost, neki pogrešni ljudi su privatizovali tu pivaru i pivo se odavno ne toči u Zrenjaninu, ali obavestio sam i ministra i organizatore simpozijuma da već više od godinu dana pregovaram sa jednom velikom pivarom koja radi u našoj zemlji, i mislim da ćemo već ove jeseni imati priliku da probamo pivo koje će se zvati Zrenjaninsko. Velika mi je čast što imam priliku da vas pozdravim na otvaranju ovog drugog simpozijuma, ali i na početku otvaranja tradicionalne manifestacije Dani piva na koju smo veoma ponosni- rekao je Čedomir Janjić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladen Šarčević, rekao je da je veoma važno to što pored ministarstva koje on vodi, na ovom simpozijumu učestvuje i Ministarstvo privrede.

– Ovaj skup nije bitan samo sa privrednog, već i sa naučnog stanovišta. Okupili su se naučnici iz čitavog regiona, Slovenije, Hrvatske, Češke, Slovačke, Makedonije i jako je bitan njihov doprinos kako bi preneli svoja iskustva. Više stvari se objedinjuje: oprema, proizvodnja sirovina, tehnologija. Naši naučni instituti, a posebno Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada je dao značajan doprinos, kao i fakulteti koje se bave poljoprivrednim aktivnostima – Poljoprivredni fakultet u Beogradu i Tehnološki fakultet u Novom Sadu. Srbija u ovoj oblasti ima veliki potencijal, dugu tradiciju i mislim da je grad Zrenjanin pravo mesto za ovakav simpozijum – rekao je ministar Šarčević.

U okviru 33. Dana piva, održaće se drugi naučno-stručni simpozijum sa međunarodnim učešćem Pivo „Pivo, pivarske sirovine i oprema”, od 27 – 30. avgusta u hotelu „Vojvodina”. Organizator ovogodišnjeg skupa je Udruženje pivara Srbije, a glavni pokrovitelj simpozijuma je Grad Zrenjanin.

Cilj simpozijuma je da kritički preispita stanje, probleme, mesto i ulogu kao i potencijale pivarske industrije u Srbiji. Na skupu će se, danas i u naredna tri dana, razgovarati o problemima koji pogađaju ovu oblast, gledajući sa tehnološkog, agronomskog i organizacionog aspekta.

Foto: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh