I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Gradonačelnik i opozicija ponovo obišli postrojenje za vodu – investitor veruje da će rokovi biti ispoštovani

Drugi put u poslednjih nekoliko dana predstavnici opozicionih stranaka u Skupštini grada i predstavnici građana u pratnji čelnika lokalne samouprave, posetili su postrojenje za prečišćavanje vode kako bi se još jednom uverili dokle se stiglo sa radovima na ovom objektu.

Direktor firme „Sinertek“, Nenad Obradović je ovom prilikom rekao, da će danas biti završeni građevinski radovi, bez kojih ne mogu da puste vodu u sistem.

-U toku dana privešćemo kraju betoniranje svih izmena koje imamo unutar bazena, i nakon sušenja, koje može da potraje od dva do tri dana, početkom sledeće nedelje počećemo sa instaliranjem cevovoda, koji služi za odvajanje mulja iz vode već na samom početku njenog čišćenja. Verujemo da će rezervni delovi za reverznu osmozu stići iz Francuske do 22. ili 23. jula, nakon čega će biti potrebno nekoliko dana da se reverzna osmoza osposobi. Pretpostavljam da ćemo krajem meseca moći da krenemo sa isporukom vode, jer imamo i dve nabavke pumpe, koje su se u međuvremenu pokvarile – objasnio je Obradović.

PerSu marketi

On je na kraju dodao, da je konzorcijum izraelskih firmi „Rimon“ i „Avital“, koje se bave prečišćavanjem vode, otkupio 50% vlasništva u postrojenju, tako da će oni pored finansijske podrške, pružiti i svu neophodnu tehničku pomoć.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh