I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Građani Zrenjanina pružili podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori (VIDEO)

U organizaciji Crkvene pravoslavne opštine Zrenjanin na Trgu slobode u Zrenjaninu održan je skup podrške vernicima i SPC u Crnoj Gori u znak podrške nakon donošenja spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

 

 

I Taxi Zrenjanin

Skupu je prisustvovalo preko 500 građana koji su došli sa transparentima podrške i zastavama Republike Srbije. Nakon obraćanja organizatora skupa i nastupa guslara Guslarskog društva „Petar Perunović Perun“ krenulo se u mirnu šetnju ulicama grada. Šetnja je završena ispred Hrama sabora svetih arhangela (Ruska crkva) gde se jerej Dejan Bojanić obratio građanima.

 – Želim da zablagodarim na blagoslovu našega Preosvećenog vladike Nikanora koji je molebanom u Vršcu pre šest dana započeo ovaj pokret saosećanja vernog naroda u Banatu sa mukom vernog naroda u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj. Očekujem da će se ova naša sabranja i dalje nastaviti ako bude bilo potrebe, dokle god našu braću u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj nepravda bude držala na nogama, da bismo potvrdili da smo jedno u Gospodu. Kamo lepe sreće da sutra sabranja po ulicama prestanu i da verni narod u miru u hramovima jedinstvo sa Bogomladencem potvrdi.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh