I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Građani u velikom broju pružaju podršku „Stop kafileriji“ potpisivanjem peticije

Potpisivanje peticije „Da Zrenjanin diše“ Udruženja građana „Stop kafileriji“ sa zahtevom i ciljem da se trajno zatvori „Prekonov“ pogon za preradu životinjskih ostataka u Šećeranskoj ulici počelo je danas u Gomexovom objektu „Total“.

U roku od nepuna dva sata peticiju je potpisalo preko 100 građana koji su na taj način pružili podršku zalaganjima ovog udruženja koja su počela inicijativom nekoliko stanovnika naselja koja su prva na „udaru“ neprijatnih mirisa iz tog pogona, a nastavila su se protestima u auto koloni svake subote kao i  pravnim koracima i aktivnostima.

I Taxi Zrenjanin

– Svojim potpisom pružam podršku incijativi ovog udruženja, a osim ovog problema koji nas muči duže od 10 godina smatram da ih ima još. Pored problema sa pijaćom vodom, smatram i da ima mnogo nečistoća i smeća svuda po gradu, oštećeni drumovi i slično – navela je jedna od potpisnica peticije.

Privremeno ne znači i trajno

Udruženje građana „Stop kafileriji“ danas se nakon  što je Odeljenje inspekcija Gradske uprave Zrenjanin donelo je  rešenje o privremenoj zabrani rada kafilerije „Prekon“ oglasilo saopštenjem u kom pozdravlja ovu odluku  ali i navodi da će se nastaviti sa svim svojim aktivnostima do potpunog zatvaranja pogona.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 – Vidite, ništa što je privremeno, nije trajno. Da li to znači da će rad biti nastavljen već sledeće nedelje?! Mi zahtevamo trajno rešenje problema koji trpimo 15 godina. Niko nije razgovarao sa predstavnicima našeg udruženja, kako bi nas upoznao sa dinamikom trajnog rešavanja problema. Ovakvi pokušaji neće amortizovati našu energiju. Idemo dalje i još jače. Naše angažovanje neće stati. Iskreno se nadamo da za tim neće biti potrebe i da će oni koji upravljaju našim životima napokon shvatiti da treba da rade za nas, a ne da nas uspavljuju bajkama” –  navodi se u saopštenju Udruženja “Stop kafileriji”.

Potpisivanje peticije biće organizovano i tokom predstojećeg vikenda po sledećem rasporedu. U subotu 15.8.
na „Velikoj“ pijaci u periodu od 8 do 12 sati, na „Maloj“ pijaci (Lesnina) takođe u periodu od 8 do 12 sati te kod spomenik Ruži Šulman u istoimenom naselju u periodu od 9 do 13 sati. Potpisivanje peticije organizovano je i „online“.

U nedelju 16.8. potpisivanje peticije biće organizovano ponovo u Gomexovom objektu Total u periodu od 9 do 12 sati.

Iz Udruženja građana „Stop kafilerije“ najavljen je i nastavak održavanja protesta u auto koloni ispred pogona „Prekon“ subotom u 19 sati.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh