I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Građani putem „virtuelnog matičara“ najčešće traže uverenja o državljanstvu

Zrenjanin je među prvim gradovima u Srbiji, pre desetak godina, uveo elektronsku uslugu „virtuelni matičar“ dostupnu u okviru zvaničnog sajta grada zrenjanin.rs. Ova usluga svim korisnicima omogućava da elektronskim putem zatraže izvode iz matičnih knjiga, uverenje o državljanstvu, ili neki drugi dokument, koji se zatim dostavlja na kućnu adresu.

-Najtraženiji su izvodi iz matičnih knjiga rođenih i uverenja o državljanstvu, a pored njih se mogu zatražiti i izvodi iz knjiga venčanih i umrlih. Najčešći zahtevi dolaze od strane građana koji ne žive u samom gradu, već žive u selima. Zahtev takođe može podneti i lice iz bilo kog drugog grada sa teritorije Srbije. Trudimo se da budemo efikasni, i da se zahtevi obrade u roku od jednog dana. Dokumenta iz obrađenih zahteva dostavljaju se poštanskim putem na kućnu adresu. Ukoliko je potrebno plaćanje takse za određeni dokument, to se čini pouzećem, odnosno, stranka na licu mesta izvršava plaćanje. Zahvaljujući umreženosti sa drugim gradovima, građani takođe imaju opciju zahteva izdavanja dokumenata, iako su rođeni na teritoriji drugog grada, a žive u Zrenjaninu, pojašnjava načelnica Odeljenja za opštu upravu Sofija Anđelković.

Dnevno se, u proseku, podnese od 10 do 15 zahteva, a po broju prednjače uverenja o državljanstvu. Dokumenta se izdaju na domaćem, dvojezičnom, i internacionalnom obrascu. Načelnica ovog odeljenja kaže i da interesovanje za opciju „virtuelni matičar“, raste iz godine u godinu, o čemu svedoči broj podnetih zahteva od strane građana.

Fordomanija

„Virtuelni matičar“ dostupan je OVDE

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh