I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Građani prijavljuju pojavu lisica u naselju 4. juli

U prethodnih mesec dana građani su učestalo ukazivali na pojavu lisica u naselju 4. juli. S obzirom na činjenicu da su lisice prenosioci besnila, prisutna je bojazan, međutim nadležni navode da razloga za zabrinutost ili besnilo, nema.

U Odeljenju komunalne policije kažu da nije neuobičajena pojava da se lisice pojavljuju u proleće i jesen u perifernim delovima grada.

-Iako nisu opasne i nemaju besnilo, ne treba ih dirati i ne treba im prilaziti. Ne nanose nikakvu štetu gradu. Posle izvesnog vremena, one se vraćaju u svoja prirodna staništa, kažu u Komunalnoj policiji.

I Taxi Zrenjanin

Prijave koje građani upućuju, ovaj organ prosleđuje Zoohigijenskoj službi koja funkcioniše pri JKP „Čistoća i zelenilo“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U preduzeću „Čistoća i zelenilo“ potvrđuju da je bilo nekoliko prijava od strane stanovnika naselja 4. juli, te da je Zoohigijenska služba reagovala postavljanjem zamki. Dodaju i da je važno da građani ne diraju sami lisice, već da se obrate Zoohigijenskoj službi (064/811-68-78).

lisica u naselju Brigadira Ristića; Foto: Nebojša Živković

Poznato je da su lisice plašljive životinje, i da ne napadaju dok nisu životno ugrožene. Najčešće se pred ljudima povlače i beže.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh