I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Građani ne odustaju od protesta uprkos donetom rešenju o privremenoj zabrani rada kafilerije

Odeljenje inspekcija Gradske uprave Zrenjanin donelo je danas rešenje o privremenoj zabrani rada kafilerije „Prekon“. U rešenju se navodi da se „Prekonu privremeno zabranjuje obavljanje tehnološkog procesa prečišćavanja otpadnih gasova iz postrojenja za preradu nemetalnih otpadaka i ostataka u Zrenjaninu“.

Navedeno je i da se zabrana primenjuje do dostavljanja rezultata ispitivanja koji dokazuju da nema štetnog uticaja na životnu sredinu, odnosno dok se ne ispita efikasnost uređaja za uklanjanje neprijatnih mirisa. Zabrana počinje danas a žalba izjavljena na takvo rešenje ne odlaže i njegovo izvršenje.

Nakon niza protesta koje su građani u poslednjih mesec i po dana održali ispred ulaza u Prekon, Udruženje građana „Stop kafileriji“ koje je pokrenulo akciju najavilo je da uprkos izdatom rešenju o zabrani neće prestati da održavaju proteste te da će se i ove subote u 19 časova okupiti ispred kafilerije. Pored protesta, članovi udruženja su pokrenuli i potpisivanje peticije kojom traže podršku što većeg broja građana.

PerSu marketi

– Grad je konačno počeo da radi posao koji je trebao da uradi još pre više godina. Ovo jeste važna odluka ali ona neće uticati na naše aktivnosti. Usredsređeni smo na konačno rešavanje ovog problema a pod tim podrazumevamo predloženo izmeđtanje kafilerije ili eventualno ugradnju filtera koji će sprečiti odnosno neutralisati emitovanje neprijatnih mirisa, kaže za portal I love Zrenjanin Vladimir Dragić iz UG „Stop kafileriji“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Štandovi za potpisivanje peticije biće postavljeni danas od 15 do 19h ispred supermarketa TOTAL Gomex, sutra na Centralnoj gradskoj pijaci od 8 do 12h, na Maloj pijaci (Lesnina) od 8 do 12h i kod spomenika u naselju Ruža Šulman od 9 do 13h. U nedelju će se potpisi prikupljati od 9 do 12h ispred supermarketa TOTAL Gomex.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
  • Divider

  • Divider
Na vrh