I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Građani istrajni u zahtevu – protesti „Stop kafileriji“ peti put uzastopno (VIDEO)

Peti put zaredom, u subotnje veče, pred pogonom „Prekon“ u Šećeranskoj ulici održan je protest „Stop kafileriji“.

Građani su kao i svaki put do sad u auto koloni prošli ispred kapija „Prekona“ oglašavali se auto sirenama, pojedinci su bacili kućansko smeće u dvorište pogona  i isticali transparente kojima izražavaju svoj protest ne samo protiv emitovanja neprijatnih mirisa već i tražeći da nadležne službe rade svoj posao.

Protesti su počeli spontanim gestom nekoliko stanovnika naselja najbližih ovom pogonu pre 6 nedelja, kada su u dvorište „Prekona“ ubacivane kese sa kućanskim smećem. U međuvremenu inicijativa je izazvala veliko interesovanje građana kojih je svake subote u auto koloni sve više. Osnovano je i Udruženje građana „Stop kafilerij“ putem kojeg se medijima i javnosti saopštavaju zahtevi. U pomenutom periodu iz pogona „Prekon“ najavljeno je izmeštanje pogona na drugu lokaciju o čemu su razgovore vodili direktor Slavko Popović i zamenik gradonačelnika Duško Radišić. Uprkos toj najavi, protesti su nastavljeni a Petar Matijević vlasnik kompanije „Matijević“ u čijem je sastavu i „Prekon“ uputio je tužbu protiv N.N. lica nakon što mu je UG „Stop kafileriji“ uputilo otvoreno pismo.

PerSu marketi

Auto kolona osim ispred „Prekona“ prolazi i ulicama Zrenjanina 

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Tokom prošle nedelje oglasili i predstavnici ZREPOK-a koji su uputili podršku UG „Stop kafileriji“ u nastojanjima da se ovaj dugogodišnji problem reši. Javnosti su se obratili Budimir Jovanović predsednik ZREPOK-a i Tijana Šijaković ispred UG „Stop kafilerij“. Jovanović je podsetio na nekoliko sastanaka ZREPOK-a i „Prekona“ tokom kojih je obećano da će u odgovarajuću opremu biti uloženo 600 hiljada evra, međutim ni posle 2 godine problem nije rešen.

UG „Stop kafileriji“ najavilo je potpisivanje peticije koje će biti organizovano u više delova grada kao i nastavak protesta svake subote u 19 časova u auto koloni ispred pogona „Prekon“. – Naš zahtev je momentalni prekid rada ovog pogona – istakla je tom prilikom Tijana Šijaković obraćajući se medijima.

Video: facebook grupa Stop kafileriji

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh