I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Gradi se „reciklažno dvorište“

GRADSKA DEPONIJA UREĐENA

Javno komunalno preduzeće “Čistoća  i zelenilo”  radilo je u prethodnom periodu na uređenju gradske deponije, pa je osim redovne sanacije napravljena i nova sanitarna kaseta za odlaganje dnevnog smeća. Stari deo je rekultivisan, postavljana je folija, urađena zemljana prekrivka i postavljeni su biotrnovi, saznajemo u tom preduzeću. Podsećamo, odlaganje otpada na gradskoj deponiji je besplatno, i iz ovog preduzeća se često apeluje na građane da tu lokaciju prepoznaju kao jedinu za deponovanje, kako bi se suzbilo stavranje divljih deponija sa kojima se na nekoliko ustaljenih lokacija, naš grad i ova služba dugi niz godina bore. Među divljim deponijama koje su najviše puta sanirane jesu one na putevima za Lazarevo i Mihajlovo.

IZGRADNJA RECIKLAŽNOG DVORIŠTA

I Taxi Zrenjanin

U okviru gradske deponije otpočela je izgradnja “reciklažnog dvorišta” koje u većini finasira Fond za zaštitu životne sredine Srbije, a sufinansiraju ga lokalna samouprava i „Čistoća i zelenilo“. Završeni su zemljani radovi i počelo je betoniranje koje bi moglo da bude gotovo do zime. „Jedini problem predstavlja  materijalna strana jer nadležno ministarstvo ne prebacuje novac“, kažu u ovom preduzeću. Nakon izgradnje infrastrukture “reciklažnog dvorišta”, očekuje se njegovo opremanje, a osnovni cilj ovog projekta biće unapređenje poslova prikupljanja, selektovanja i reciklaže otpada. Reciklažno dvorište će se nalaziti  na ulazu u gradsku deponiju.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh