I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Dobre Vesti našeg grada

Građani traže izgradnju Eko česmi

Pod sloganom „Stop flaširanoj vodi “ večeras je na Trgu Zorana Đinđića održan protest aktivista Udruženja građana „Eko tok“ iz Zrenjanina koji su se okupili u nameri da izraze bunt i revolt jer su prinuđeni da piju skupu flaširanu vodu. Njima se pridružio i velik broj sugrađana koji su potpisivali peticiju za izgradnju Eko česmi po celom gradu i pristupnice Udruženju. Jedan od njih je i naš sugrađanin Rastko Stefanović koji je ovom prilikom izjavio:
  – Svi znaju da je u Zrenjaninu već dugo problem zdrava pijaća voda. Fabrika vode nam se dugo obećava i još uvek nije izvesno kada ćemo je imati. Mi ne možemo toliko da čekamo. Flaširana voda je vrlo skupa i  mnogo domaćinstava ne može da je priušti. Prinuđeni smo da kuvamo i da pijemo zaista nezdravu vodu iz česme. Eko česme su se pokazale kao vrlo jeftino rešenje koje može da posluži  za preživljavanje u ekstremnim uslovima.  Svojevremeno sam se zalagao za njih i sada podržavam ovu inicijativu  i smatram da je izgradnja Eko česmi najbolje rešenje za naš grad makar ono bilo privremeno.

Dejan Protić, predsednik  „Eko tok“- a kaže da je ovo tek početak akcije i da je u planu da se ona proširi na upoznavanje političkih partija sa inicijativom,  obilazak mesnih zajednica u vezi sa mogućnosti izgradnje eko česmi kao i širenje svesti kod ljudi o potrebi za njihovom izgradnjom.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh