I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Građani nezadovoljni javnim prevozom

GRADSKI AUTOBUS –„ ČAS GA IMA, ČAS GA NEMA“

Poskupljenje gradskog prevoza ne bi naišlo na toliku osudu građanstva da je usluga javnog prevoznika kvalitetnija. Redakciji portala Ilove Zrenjanin u proseku dva puta nedeljno stižu mejlovi građana koji upućuju kritike i žale se na kvalitet javnog prevoza u gradu. Pritužbe se odnose na stare i neispravne autobuse koji često ostanu u kvaru a neretko, naročito u zimskom periodu, kasne ili uopšte ne dođu. Iz tog razloga, građani koji osim gradskog prevoza nemaju drugu alternativu, kažu da je zimi vožnja autobusima u Zrenjaninu jednaka lutriji. Te situacije su naročito mučne za zaposlene koji u tačno vreme moraju da stignu na svoja radna mesta. Tada se, uprkos kupljenoj mesečnoj karti, pomoć traži u taksi prevozu.

„IZUMIRANJE“ BONTONA U AUTOBUSIMA

Pojedini gradski autobusi su u katastrofalnom stanju a delom su za to krivi sami putnici, uglavnom đaci među kojima pojedinci ostavljaju za sobom smeće, kidaju, lome, švrljaju… Kultura i vaspitanje su za njih strani pojmovi. Penzionerima se odavno ne ustupaju mesta, to za mnoge više nije stavka u bontonu…Vozači kažu da su mlađa deca, osnovci, jedan dan pokušali sami u toku vožnje da otvore vrata…

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

DA LI JE PROBLEM REŠIV?

Prostor u celoj priči, prevashodno na prigradskim i međuopštinskim relacijama, koriste napadni taksisti koji navijeni kao sat dolaze 5 minuta pre termina dolaska autobusa. Jasno je da ovo gradskom prevozniku pravi velike gubitke, i da su troškovi održavanja voznog parka visoki, ali to ne sme biti opravdanje već motiv za konkurenciju u kvalitetu usluga.

Nedavno poskupljenje karata neće rešiti ništa od navedenih problema osim vraćanje kusura jer se često dešavalo da vozači nisu imali da vrate 10 dinara od datih 50. Sada karta za vožnju u gradskom “bus”-u košta baš toliko, pa neće biti glasnih kritika. Podsećamo, cena karte za prevoz u gradskim autobusima povećana je sa 40 na 50 dinara, radnička mesečna karta sa 1500 na 1900 dinara, a cena mesečne karte za đake i za penzionere sad iznosi 900 dinara.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh