I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • agencija dane
Drugi pišu

Grad Zrenjanin daje u zakup 19.500 hektara zemlje

Grad Zrenjanin je objavio oglas za javnu licitaciju i davanje u zakup približno 19.500 hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, po programu za 2013. godinu. Zemljište se nalazi u okolini Zrenjanina i u katastarskim opštinama 21 naseljenog mesta.

oranica

Među ponuđenim državnim oranicama je i 880 hektara u katastraskim opštinama Čenta i Perlez, koje je decenijama ranije obrađivala Poljopivredna korporacija Beograd (PKB), sve do prošle godine, kada je to zemljište postalo predmet sudskog spora posle izdavanja u zakup, na prošlogodišnjoj licitaciji. Sudski spor je aprila ove godine okočan u korist zakupaca i Grada Zrenjanina, pa ostaje da se vidi da li će se PKB pojaviti na ovogodišnjoj licitaciji.

Od ukupnih površina, po pravu prečeg zakupa, na osnovu uzgoja i držanja životinja i po osnovu zalivnih sistema, zakupcima će biti izdato oko 4.500 hekatra, rečeno je Tanjugu u Gradskoj komisiji za sprovođenje postupka davanja u zakup poljoprivednog zemljišta.

PerSu marketi

Poslednji rok za podnošenje prijava je 31. juli, a javno nadmetanje biće odrzano u Zrenjaninu od 5. do 9. avgusta u zgradi Poljoprivredne stručne službe.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Izvor : Tanjug  Foto : www.ugo.cn

  • Divider

  • Divider
Na vrh