I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Grad traži vlasništvo nad objektom na Motelu

Grad Zrenjanin je pokrenuo rešavanje trenutnog stanja u kom se zrenjaninsko izletište Motel Šumice nalazi, u prvom redu objekta koji je u potpunosti uništen.

Nekada reprezentativni ugostiteljski objekat danas je ružna ruševina, ali se bez odluke Vlade Srbije ne može krenuti ni u kakvo saniranje, potvrdio je portalu I love Zrenjanin zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

motel4

-Cilj grada Zrenjanina jeste kompletno uređenje izletišta Motel, od nekadašnjeg ugostiteljskog objekta, do zemljišta. Kada je u pitanju objekat, kod Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije inicirali smo postupak da Vlada Srbije taj objekat dodeli Gradu Zrenjaninu. Republička direkcija je nakon toga podnela zahtev Poreskoj upravi za procenu vrednosti objekta, i kada to bude završeno, Vlada Srbije moži će da predloži dve opcije – jedna je da grad dobije mogućnost upisa prava svojine, a drugi je da se gradu omogući kupovina tog objekta. Cilj lokalne samouprave je upis prava svojine, i iskreno verujemo da ćemo doći u situaciju da u toku 2016. godine to bude i urađeno, kaže Santovac.

I Taxi Zrenjanin

Da bi izletište u celini bilo pod upravom grada, potrebno je prilagoditi i vlasništvo nad zemljištem.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Pre tri meseca inicirali smo postupak kod JVP Vode Vojvodine koja ima upisan deo vlasništva nad zemljištem. U toku je postupak koji sprovode to vodoprivrednos preduzeće i naša JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenajnina“, odnosno parcelacije zemljišta na osnovu čega ćemo mi upisati to kao imovinu grada. Nakon toga i upisa zgrade možemo da razmišljamo o sledećim koracima, a to je da od tog dela grada napravimo reprezentativno mesto za odmor i rekreaciju naših sugrađana, ali i za održavanje kulturnih, sportskih i zabavnih manifestacija, istakao je Santovac.

sasa-santovac-zamenik-gradonacelnika-zrenjanin

Posebna pažnja bi se, kaže, posvetila objektu koji bi se doveo u nekadašnju fazu pružanja ugostiteljskih objekata u ponudi sa smeštajnim kapacitetima.

– Mislim da Zrenjaninu to nedostaje. Mogućnosti su velike, i ako sve što sam naveo bude išlo svojim tokom, verovatno bi u budžetu za 2017. bila opredeljena određena sredstva za uređenje tog izletišta i izgradnju nove infrastrukture, parking mesta, ističe zamenik gradonačelnika.

Pre nego se dođe u tu fazu, grad će izgraditi biciklističku stazu od Ulice 6. maja do Motela kako bi građani i izletnici mogli bezbedno da dolaze na ovo mesto. Takođe, najavljeno je i ukidanje poligona za vežbanje koji sada koriste auto škole, ne bi li građani sa malom decom bili u potpunosti bezbedni.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh