I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Grad se snabdeva vodom putem postrojenja, ali voda još nije za piće

Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ saopštilo je da se grad ponovo snabdeva putem postrojenja za vodu, ali da voda i dalje nije za piće.

-Investitor je započeo drugi ciklus rada postrojenja za prečišćavanje vode u realnom vremenu i pri punom kapacitetu, što podrazumeva da se celokupno vodosnabdevanje grada vrši preko postrojenja, a u cilju provere ispunjenosti sanitarnih uslova i dobijanja sanitarne dozvole za isto. Tokom ovog ciklusa rada redovno će se, više puta dnevno, vršiti analiza vode sa postrojenja, a prvi rezultati potvrđuju da je ona u potpunosti u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće Republike Srbije, navode u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Ovo preduzeće podseća da je i dalje na snazi odluka iz 2004. godine o zabrani za piće vode iz gradske vodovodne mreže i dalje na snazi i biće do okončanja postupka dobijanja svih potrebnih dozvola od strane nadležnih institucija za koje je investitorkod istih aplicirao.

PerSu marketi

-Nakon dobijanja svih potrebnih dozvola investitor će postrojenje zvanično pustiti u rad čime će biti stavljena van snage i odluka o zabrani za piće vode iz gradske vodovodne mreže, navode u ovom preduzeću.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh