I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Grad odustao od namere da kupi zrenjaninsku Pivaru

Rok za prijavu i podnošenje dokumentacije za kupovinu zrenjaninske pivare ističe danas, a iako su gradski čelnici ranije najavljivali da je Grad Zrenjanin zainteresovan za kupovinu, od toga se odustalo.

Sednica Skupštine grada Zrenjanina na kojoj bi se to pitanje našlo na dnevnom redu, a koja je najavljivana za 9. maj, juče nije održana, jer se, prema rečima predsednika Skupštine Radovana Bulajića, od kupovine pivare odustalo.

pivara

Kako je naveo, namera je bila da sednica Skupštine bude 9. maja kako bi odbornici doneli odluku o kupovini opreme zrenjaninske Pivare na aukciji koja je zakazana za 17. maj.

PerSu marketi

„U konsultacijama s resornim ministarstvom, videli smo da kupovina ne može bez sprovedene procedure javne nabavke, za koju svakako ne bi bilo vremena. Tako Grad odustaje od ove kupovine, pa nema ni potrebe da žurimo sa sednicom Skupštine“ objasnio je Bulajić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Stečajni upravnik Zrenjaninske industrije piva (ZIP) Dragan Božić zakazao je za 17. maj prodaju preostale imovine pivare i to je četvrti pokušaj prodaje te fabrike.

Na prošloj javnoj prodaji, pre godinu dana, pojavio se jedino „MK Komerc“, koji je za procenjenu imovinu fabrike u centru grada od 188,8 miliona dinara, ponudio 41 milion, odnosno četvrtinu vrednosti, što Odbor poverilaca nije prihvatio.

Stečajni postupak pokrenut je jula 2010. godine, na predlog Grada Zrenjanina pošto je većinski vlasnik Momčilo Rajić pokušao da iz fabrike odnese proizvodne mašine kada je intervenisala i policija.

U Zrenjaninskoj industriji piva proizvodnje nema od 2006. godine, a radnici su tvrdili da je za propast fabrike dobrim delom zaslužan Momčilo Rajić, vlasnik firme „Pan bir“, koji je 2003. godine kupio 51 odsto akcija ZIP-a.

Zrenjaninci su pozitivno reagovali na ranije date izjave gradskih čelnika o kupovini pivare i pokretanju proizvodnje, a gotovo svake godine u vreme održavanja tradicionalne manifestacije „Dani piva“ brojni su komentari da je Zrenjanin grad sa manifestacijom pivu u čast, ali bez svoje pivare.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh