I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Grad nema cisternu za vodu, građanima na raspolaganju javni bunari

Zbog ekstremno visokih temperatura u poslednjih nekoliko dana, Grad Zrenjanin održao je sednicu Štaba za vanredne situacije ne bi li se građanima izašlo u susret obezbeđivanjem bunara za vodu na nekoliko lokacija i još boljom pripravnošću Službe hitne medicinske pomoći.

Tu službu i dežurne lekare danas su obišli zamenik gradonačelnika Saša Santovac, načelnik Odeljenja komunalne policije, inspekcijsko-nadzornih poslova i vanrednih situacija Igor Virijević i direktor zrenjaninskog Doma zdravlja Miodrag Subić.

hitna-pomoc

– Služba je organizovana na dosta dobrom nivou, a naravno da mi želimo da imaju što manje poziva građana. Od preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ tražili smo da istaknu spisak javnih bunara koji mogu da budu u funkciji. Želimo da pomognemo našim građanima onoliko koliko možemo, a isto tako smo i uvideli koje su naše slabosti u ovom trenutku. Jedna od njih svakako jeste nedostatak cisterne za vodu. Grad nema svoju cisternu i ovo je jedan jasan signal svima nama da moramo da radimo na kupovini cisterne koja će u svakom trenutku biti na usluzi građanima Zrenjanina. Moram da kažem da mi je žao što u ovom trenutku ne možemo da izađemo u susret i na taj način, ali to su činjenice, i na nama je da cisternu uvrstimo u prioritet, da ona postane predmet javne nabavke što pre, iskren je bio zamenik gradonačelnika Saša Santovac.

PerSu marketi

Načelnik komunalne policije Igor Virijević potvrdio je da postoji dogovor da u slučaju problema sa vodosnabdevanjem, Vojska Srbije izađe u susret gradu i pozajmi svoju cisternu za pijaću vodu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Načelnik Službe hitne medicnske pomoći dr Salko Vujić potvrdio je medijima da su na terenu svakodnevno tri lekarske ekipe koje pokrivaju grad i 22 sela.

– U poslednja tri dana, povećan je intenzitet intervencija za 30 odsto, opterećen je i dispečerski centar koji daje savete građanima kako da se ponašaju. Ovih dana najčešće reagujemo zbog sunčanice, toplotnog udara, kolabiranja na javnom mestu, a povećan je i broj intervencija kod hroničnih pacijenata koji boluju od kardiovaskularnih oboljenja i bolesti pluća, priča dr Vujić.

Lekari ove službe savetuju da se u narednim danima ne izlazi van od 10 do 17 sati bez preke potrebe, da se konzumira što više tečnosti, nošenje svetlije garderobe, a da kod korišćenja klime treba voditi računa da razlika između spoljne temperature i one u prostoriji ne bude veća od sedam stepeni.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh