I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Najnovije vesti

Grad i policija u borbi protiv nezakonitog ribolova i drugih krivičnih dela

Grada Zrenjanin, Policijska uprava Zrenjanin i Javno preduzeće „Rezervati prirode“ potpisali su danas protokol o poslovno tehničkoj saradnji koji definiše obezbeđivanje Rezervata prirode „Ritovi donjeg Potisja“.

Ovim protokolom, saradnja javnog preduzeća koje upravlja tim rezervatom i policije, biće podignuta na viši nivo sa ciljem da se broj krivičnih dela poput nezakonitog ribolova, u potpunosti suzbije.

Protokol ove vrste prvi je u Srbiji.

protokol-rezrvati-policijska-uprava-grad-zrenjnin-2

I Taxi Zrenjanin

– Terenu koji smo zatekli kada smo postali upravitelji rezervata „Ritovi donjeg Potisja“ bio je u veoma lošem stanju, naročito riblji fond. Borimo se protiv nezakonitog ribolova, i do sada smo imali veliku pomoć policije. Sada želimo da tu saradnju ojačamo i u te svrhe smo od grada dobili jedan objekat na Tisi gde će ubuduće biti i čuvarska služba „Rezervata prirode“ i pripadnici Policijske uprave Zrenjanin, odnosno Odeljenje rečne policije Zrenjnin. Pokazalo se da preventivno delovanje ima veliki uticaj i da mnogo odvraća od pokušaja da izvrše krivično delo, istakao je direktor JP „Rezervati prirode“ Dejan Jovanov.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

protokol-rezrvati-policijska-uprava-grad-zrenjnin-1

Sa unapređenjem saradnje i permanentnim prisustvom službenih lica koja će nadzirati rezervat, složio se i načelnik Policijske uprave Zrenjanin, Bojan Marković.  

– Protokol sam po sebi ne predviđa ništa što mi već ne radimo, već definiše da ubuduće u aktivnosti koje mi sprovodimo, budu uključeni i „Rezervati prirode“ i Grad Zrenjnin. Ovo je jedinstven primer jer će u svemu ovome uzeti učešće i grad i mnogo nam pomoći u rasvetljavanju krivičnih dela, istakao je Marković.

protokol-rezrvati-policijska-uprava-grad-zrenjnin-3

Oko 51,9% ukupne površine specijalnog Rezervata prirode „Ritovi donjeg Potisja“ nalazi se na teritoriji Grada Zrenjanina. Ritovi donjeg Potisja predstavljaju najreprezentativniji i najatraktivniji očuvani ritski kompleks u Srbiji. Zaštićeno područje obuhvata kompleks ritskih staništa šume crne i bele topole, bele vrbe, vlažne livade, močvarne komplekse, otvorena vodena ogledala stalnih i privremenih bara i osam starih meandara Tise. Područje ima 177 vrsta ptica, od kojih je 150 strogo zaštićeno, 14 biljnih zajednica, 36 vrsta riba, 45 vrsta fitoplanktona i veliki broj vrsta sisara

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh