I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Goran Perlić: Medalje su rezultat dugogodišnjeg rada parastonotenisera

Parastonoteniseri Stonoteniskog kluba invalida “K2” nedavno su na evropskom prvenstvu u Švedskoj kao članovi reprezentacije Srbije osvojili zlatnu medalju u ženskoj i srebrnu medalju u muškoj ekipnoj konkurenciji.

Sanja Mijatović ukazala je da nije bilo lako doći do zlatne medalje, da se iza toga krije mnogo rada i truda i desetogodišnje iskustvo.

– Evropsko prvenstvo bilo je izuzetno naporno jer su došle najbolje igračice. Uspela sam ipak da dam svoj maksimum i zajedno sa Nadom Matić i Borislavom Perić Ranković osvojim zlatnu medalju – kazala je ona.

PerSu marketi

Goran Perlić je rekao da je reč o najvećem uspehu našeg grada, kada su u pitanju sportisti sa invaliditetom.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Medalje su rezultat dugogodišnjeg rada i nas invalida, ali i pomoći koju nam pruža Grad Zrenjanin i Gradska uprava, kao i razumevanja za naše potrebe petnaestak godina unazad. Bez njihove pomoći sigurno ne bismo došli do ovih medalja – rekao je on i zahvalio Gradu i svim ljudima koji su im pomogli.

– Prezadovoljan sam saradnjom koju smo ostvarili, nikada nisam krenuo da se bavim sportom da bih došao do medalje, već je to bio jedan od načina inkluzije osobe sa invaliditetom, da se približimo nekom normalnom životu u našem gradu, da nam bude lakše da savladamo barijere – rekao je Perlić i pozvao osobe sa invaliditetom da se aktiviraju i pridruže im se.

Kazao je da su pred njima nova takmičenja, a u planu je da se u klub dovedu i novi ljudi.

Za njih je u protekloj sedmici organizovan prijem u Gradskoj kući, gde je bilo više reči o podršci lokalne samouprave parastonoteniserima. Njih je primio Saša Santovac, zamenik gradonačelnika.

– U razgovoru sa ovim ljudima, koji su nas ponovo obradovali i doneli medalje u naš grad, dogovaraćemo se kako da im još više pomognemo. Razgovaraćemo o tome, a budući da se formira budžet za 2020. godinu, videćemo koji su to prioriteti kada su oni u pitanju, da planiramo sredstva u budžetu kako bi im se omogućili još kvalitetniji uslovi za trening i za bavljenje sportom kao i održavanje takmičenja ne samo u našem gradu, već i zbog odlaska na međunarodna takmičenja i postizanje rezultata koji će omogućiti učestvovanje i na olimpijadi i, naravno, na evropskim i svetskim prvenstvima – rekao je Santovac.

Tokom prijema istaknuto je da je zrenjaninska hala sportova “Medison” nakon rekonstrukcije postala u potpunosti pristupačna sportistima u invalidskim kolicima i pruža im najbolje uslove za nastupe, a Grad je za potrebe kluba obezbedio i robota koji je u funkciji i značajno pomaže igračima u trenažnom procesu.

Prijemu su, pored Sanje Mijatović i Gorana Perlića, prisustvovale i Slađana Krsmanović, trener kluba K2, kao i Vukosava Đapić Atanacković, generalni sekretar Sportskog saveza Zrenjanina.

Izvor i foto: zrenjanin.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh