I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Gojković: „Dva zdravstvena radnika iz Zrenjanina pozitivna na virus korona“ (VIDEO)

Pokrajinski premijer Igor Mirović i pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković potvrdili su danas da je u Vojvodini do 14.4.2020. korona virusom inficirano 435 lica. U istom periodu imamo 54 oporavljena pacijenta.

Do jutros smo imali 11 smrtnih slučajeva. U Kliničkom centru Vojvodine leči se 134 pacijenta, na Novosadskom sajmu je smešteno 176 lica sa lakšim simptomima.

-U Srednjobanatskom okrugu obolelo je 25 lica, rekao je Igor Mirović.

I Taxi Zrenjanin

foto: RTV printscreen

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prema podacima objavljenim na sajtu Covid19, u Zrenjaninu je 16 lica pozitivno na virus korona.

ZRENJANINSKA BOLNICA ZA SADA FUNKCIONIŠE BEZ PROBLEMA

Odgovarajući na pitanja portala I love Zrenjanin, pokrajinski sekretar prof. dr Zoran Gojković je rekao:

– Zrenjanin kao najveći grad i grad koji je najgušće naseljen ima shodno i najveći broj obolelih. Dva zdravstvena radnika iz Zrenjanina su pozitivna, i jedan i drugi su u dobrom opštem stanju sa lakim simptomima, nalaze se u izolacionim centrima. Što se tiče Opšte bolnice „Đorđe Joanović“, bolnica radi nesmanjenim kapacitetom vezanim za pružanje usluga koje su propisane i vezane sa protokolom u vezi sa lečenjem u vanrednom stanju. Ono što je dodatni pritisak na zrenjaninsku bolnicu jeste to da u ovom trenutku ta bolnica pomaže građanima Južnog Banata koji su na dijalizi jer je preuzela deo pacijenata Opšte bolnice u Pančevu. Dakle, deo tih pacijenata se dijalizira u zrenjaninskoj bolnici. Za sada zrenjaninska bolnica funkcioniše bez problema, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković.

foto: RTV printscreen

Osim Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ Gojković je pomenuo i Specijalnu bolnicu za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ u Zrenjaninu rekavši da te dve institucije komuniciraju na dnevnom nivou u vezi lečenja pacijenata.

-Svi pacijenti koji su pozitivni a zahtevaju hospitalizaciju se transportuju u Klinički centar u Novom Sadu, zaključio je Gojković.

U VOJVODINI ZARAŽENO 69 ZDRAVSTVENIH RADNIKA

-U kompletnom zdravstvenom sektoru Vojvodine imamo ukupno 69 zdravstvenih radnika koji su pozitivni na korona virus, od kojih su dvoje u teškom opštem stanju. Oni su duže vreme na mehaničkoj ventilaciji. Ostali se oporavljaju, a veliki deo njih se vratio na posao, rekao je prof. dr Zoran Gojković.

video snimak: RTV

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh