I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Godišnji koncert Kulturnog centra „Svetozar Marković“ i prijatelja

Već 16 godina od kako postoji, kulturni centar „Svetozar Marković“ iz Zrenjanina, organizuje godišnji koncert, pred letnji raspust. Tom prilikom predstavljaju sve što su uradili u prethodnih godinu dana. Na koncertu su učestvovali i njihovi prijatelji, kulturno – umetnička društva „Mladost“ iz Elemira i „Petar Kočić“ iz Česterega. Pored njih učestvovao je i Dom učenika „Angelina Kojić – Gina“. Juče su se predstavili kako vokalnim tačkama, tako i spletovima igara iz raznih krajeva, pred publikom, koju su većinom činili roditelji i rodbina igrača.

„Mi postojimo već 16 godina, osnovani smo kao kulturno-umetničko društvo, a 2012. godine smo se preimenovali u kulturni centar. Večeras se predstavljamo u četiri kategorije. Imamo folklorno zabavište, dva izvođačka i rekreativni ansambl. Ovo je godišnji koncert, koji uvek pravimo za kraj sezone. Pored nas nas učestvuju i naši prijatelji. Naši članovi i asistenti, kao i ja, učestvujemo u radu ovih ansambla. Ovo je jedan zajednički koncert ansambala gde mi radimo. Na večerašnjem koncertu ćete imati prilike da vidite igre iz Banata, Srema i Bačke. Pored toga imaćemo i tačku sa rumunskim igrama iz Uzdina, igre iz Valjevske Kolubare, igre „Kumanovsko polje“, kao i igre iz Halova i gornjeg Poreča, i jedna tačka sa dečjim igrama. Skoro sve spletove igara volimo da igramo, a meni je omiljen  je splet igara „Kumanovsko polje“, koju ćemo igrati na kraju.“ naglasio je umetnički rukovodilac kulturnog centra „Svetozar Marković“ Aleksa Šerbula.

Fordomanija

Kulturni centar „Svetozar Marković“ učestvuje na mnogim smotrama i takmičenjima. Do sada su osvajali sva tri mesta u samom vrhu. Kao posebno dostignuće umetnički rukovodilac ističe prvo mesto u Rumi 2010 godine, a veoma je ponosan na dom učenika koji je prošle godine osvojio prvo mesto na republičkom takmičenju u Kraljevu.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh