I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Godišnji koncert Kulturnog centra „Svetozar Marković“ i prijatelja

Već 16 godina od kako postoji, kulturni centar „Svetozar Marković“ iz Zrenjanina, organizuje godišnji koncert, pred letnji raspust. Tom prilikom predstavljaju sve što su uradili u prethodnih godinu dana. Na koncertu su učestvovali i njihovi prijatelji, kulturno – umetnička društva „Mladost“ iz Elemira i „Petar Kočić“ iz Česterega. Pored njih učestvovao je i Dom učenika „Angelina Kojić – Gina“. Juče su se predstavili kako vokalnim tačkama, tako i spletovima igara iz raznih krajeva, pred publikom, koju su većinom činili roditelji i rodbina igrača.

„Mi postojimo već 16 godina, osnovani smo kao kulturno-umetničko društvo, a 2012. godine smo se preimenovali u kulturni centar. Večeras se predstavljamo u četiri kategorije. Imamo folklorno zabavište, dva izvođačka i rekreativni ansambl. Ovo je godišnji koncert, koji uvek pravimo za kraj sezone. Pored nas nas učestvuju i naši prijatelji. Naši članovi i asistenti, kao i ja, učestvujemo u radu ovih ansambla. Ovo je jedan zajednički koncert ansambala gde mi radimo. Na večerašnjem koncertu ćete imati prilike da vidite igre iz Banata, Srema i Bačke. Pored toga imaćemo i tačku sa rumunskim igrama iz Uzdina, igre iz Valjevske Kolubare, igre „Kumanovsko polje“, kao i igre iz Halova i gornjeg Poreča, i jedna tačka sa dečjim igrama. Skoro sve spletove igara volimo da igramo, a meni je omiljen  je splet igara „Kumanovsko polje“, koju ćemo igrati na kraju.“ naglasio je umetnički rukovodilac kulturnog centra „Svetozar Marković“ Aleksa Šerbula.

I Taxi Zrenjanin

Kulturni centar „Svetozar Marković“ učestvuje na mnogim smotrama i takmičenjima. Do sada su osvajali sva tri mesta u samom vrhu. Kao posebno dostignuće umetnički rukovodilac ističe prvo mesto u Rumi 2010 godine, a veoma je ponosan na dom učenika koji je prošle godine osvojio prvo mesto na republičkom takmičenju u Kraljevu.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam sve vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh