I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Godišnje više od 10.000 Zrenjaninaca koristi usluge Gradske biblioteke

Iako živimo u vremenu u kojem nam je najveći broj informacija dostupan u elektronskom obliku, a koje se nemilice „troše“ putem “pametnih” telefona, knjiga je i dalje čovekov najbolji prijatelj.

Prema rečima Jelene Đorđević Perc iz Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, u odnosu na statističke podatke iz prethodnih godina, broj članova i broj čitalaca, rastu. Najnoviji podaci pokazuju da više od 10 000 Zrenjaninaca tokom cele godine koristi usluge biblioteke.

Mladi i malo stariji čitaoci najviše pozajmljuju stripove, beletristiku, dečiju književnost, knjige iz oblasti popularne nauke, menadžmenta, marketinga, psihologije i istorije, dok najmlađi korisnici najčešće pozajmljuju slikovnice, zvučne knjige, lektiru, epsku fantastiku i stripove.

PerSu marketi

Članarina se godinama nije menjala – 500 dinara je godišnje članstvo od dana upisa do istog dana naredne godine, a od ove godine uvedene su kategorije nedeljnog (100 dinara) i mesečnog članstva (200 dinara).

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Jedna članska kartica važi za sve članove porodice.

Đorđević Perc podseća da se u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin” tokom cele godine organizuju raznovrsni programi, promocije knjiga, radionice za decu i tradicionalne manifestacije čitanja na otvorenom, čime se promovišu i podstiču čitalačke navike kako kod najmlađih, tako i kod odraslih sugrađana.

Bitno je istaći da bibliotekari programe edukacije održavaju i van prostorija biblioteke.

BIBLIOTEKU U MUŽLJI NAJVIŠE POSEĆUJU DECA

Prema rečima bibliotekarke Osnovne škole „Servo Mihalj” iz Mužlje, u prostorijama njihove biblioteke (koja se nalazi u zgradama Osnovne škole u centru naselja i u Ulici Servo Mihalja) trenutno se nalazi blizu 24 000 knjiga  i najviše ih čitaju učenici od prvog do četvrtog razreda.

Pored lektira i zbirke pesama naših poznatih dečijih pisaca, u lepom broju se „traže” enciklopedije i rečnici.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh