I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Godišnja skupština Podružnice lekara Zrenjanin: Prethodna godina bila je uspešna

Godišnja skupština Podružnice lekara Zrenjanin na kojoj su sumirani rezultati iz 2018. godine, održana je u svečanoj sali hotela Vojvodina. Brojnim lekarima i farmaceutima, nakon dnevnog reda, predavanje na temu  „Pristup bolesnicima sa zglobnim i mišićnim oboljenjima“ održao je Dušan Đurić, profesor Medicinskog fakulteta u Kragujevcu.

Svetlana Detki

– Prethodna godina je bila uspešna. Održali smo dosta stručnih sastanaka, podelili sertifikate, nagrade a pripremili smo i plan rada za ovu godinu. Akreditovana su predavanja za prvu polovinu i u pripremi je akreditacija za drugu polovinu 2019. godine. Biće prisutni eminentni predavači iz Kliničkog centra Vojvodine, naše bolnice, Kliničkog centra Srbije, u zavisnosti od toga šta je tema predavanja. U zdravstvo uvek treba ulagati, a posebno u kontinuiranu medicinsku edukaciju kojom se podružnica bavi, jer mi kroz rad moramo konstantno da se edukujemo, da pratimo novine u medicini i jedino tako možemo da odgovorimo svom pozivu – izjavila je dr Svetlana Detki predsednica Podružnice lekara Zrenjanin.

Poseban gost na godišnjoj skupštini bio je Dragan Dankuc, predsednik Društva lekara Vojvodine – Srpskog lekarskog društva, načelnik ORL Kliničkog centra u Vojvodini i profesor novosadskog Medicinskog fakulteta.

I Taxi Zrenjanin

– Za mene je uvek ovo lep doživljaj jer je Podružnica lekara Zrenjanin jedna od najvećih podružnica u Vojvodini i lekari koji su se ovde okupili, vredno su radili čitave godini.  Ono što je značajno za 2019. godinu je to što je ona izborna godina na svim nivoima, kako u Srpskom lekarskom društvu, u Društvu lekara Vojvodine, tako i u podružnicama. Nadamo se da će novi članovi preuzeti rukovodstvo i da će nastaviti naš rad, a važno je i da ga unaprede – rekao je prof. dr Dragan Dankuc.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Dragan Dankuc

Dušan Đurić, profesor Medincinskog fakulteta u Kragujevcu koji je održao akreditovano predavanje, smatra da pacijenti moraju da budu edukovani o svom oboljenju, da sarađuju sa svojim lekarom i farmaceutom je će tako bolje pristupiti terapiji.

– Problemi mišićnih i koštanih oboljenja su veliki, posebno kod populacije koja stari. Od problema koji nastaju zbog osteoartroze, veliki broj pacijenata se obraća primarnoj zdravstvenoj zaštiti, u prvom redu svom izabranom lekaru, ali monogo češće farmaceutima. Na današnjim terapijskim načelima, mi jedino možemo da pomognemo u terapiji bola kod ovih stanja i na taj način, regulisanjem bola, regulišemo njihovu funkcionalnost i pomažemo im da imaju bolji kvalitet života. Nažalost mi danas ne možemo da obnovimo hrskavicu, već samo da usporimo proces oboljenja, ali možemo da utičemo da bol. Večerašnji skup posvećen je terapijskim modelima koji preporučuju evropski i svetski vodiči – kazao je dr Dušan Đurić.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh