I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Koliko se i kako kompjuterima služe naši najstariji sugrađani (VIDEO)

i love zrenjanin tv

Prema uobičajenom mišljenju javnosti  stariji ljudi imaju odbojnost prema kompjuterima, internetu i uopšte modernim tehnologijama, U suprotno smo se uverili prilikom posete našim starijim sugađanima, korisnicima usluga u Gerontološkom centru Zrenjanin.

Ovaj centar raspolaže kapacitetima za smeštaj 300 korisnika. U Klubu za stara i odrasla lica  korisnicima su na raspolaganju mnogobrojne aktivnosti u 14 sekcija, kao što su muzička, literarna i dramska pa sve do kreativne radionice. Što se tiče interesovanja i potreba korisnika za  kompjuterima posebno prema programima poput skajpa, vibera pa i facebooka ono  je veoma izraženo ali bi bilo i veće kada vi se sadašnji kapaciteti sa postojećih 5 kompjutera proširili.

Jelica Veselinović putem interneta gleda slike sa unukine svadbe

Fordomanija

 – Naše želje i planovi su, a u tom pravcu imamo i obećanja lokalne samouprave, da kompjuterima pokrijemo sve objekte u ovom centru.  Trenutni kapaciteti su zadovoljavajući ali kada bi ih proširili mogli bi da udovoljimo i većem broju zainteresovanih korisnika, a isto tako da organizujemo i kurseve što nam je takođe u planu – kaže Miroslav Radovanović predsednik Saveta korisnika.

Miroslav Radovanović

Naši stariji sugrađani u Gerontološkom centru kompjuter najčešće koriste kao sredstvo komunikacije sa rodbinom koja je neretko na drugom kraju sveta, potom za razonodu, igranje šaha, i slične aktivnosti. Oni koji pak još uvek ne znaju da koriste kompjuter  imaju pomoć svojih kolega ili cimera koji im asistiraju dok ne uspostave vezu sa rođacima preko pomenutih programa. O ovoj temi više pogledajte u video prilogu.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
  • Park sala Zrenjanin
Na vrh