I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

„Fulgar eastu“ uručena prva građevinska dozvola po novom zakonu

Prva građevinska dozvola od početkа primene novog Zаkonа o plаnirаnju i izgrаdnji, uručena je direktoru kompаnije „Fulgаr East“ Zrenjаnin, Adolfu Kаrlu Perosiju.

Primena novog zakona otpočela je 1. marta, a zadatak u procesu brzog dobijanja dozvole ima lokalna samouprava koja dokument mora da izdaju u roku manjem od mesec dana.

urucenje-dozvole1

– U skladu sa izmenama Zakona o planiranju oformili smo odsek koji se bavi objedinjenom procedurom koja podrazumeva da Gradska uprava obavlja sve poslove vezane za investitore, odnosno podnosioce zahteva, počev od izdavanja lokacijskih uslova, pribavljanja svih odobrenja od javnih preduzeća, do upisa u katastar, rekla je načelnica Odeljenja za urbanizam Grada Zrenjanina Ljiljana Pecelj Luburić.

Fordomanija

urucenje-dozvole

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je istakao da će ovo biti velika olakšica za investitore ali i fizička lica.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Mislim da je ovo dodatna motivacija za ulagače da dođu pre svega u Zrenjanin jer imamo jednu od najorganizovanijih administracija u pružanju usluga investitorima. Na poslednjoj skupštini su izglasane i dodatne stimulacije u vidu 30 odsto niže cene za jednokratnu isplatu pri kupovini gradskog građevinskog zemljišta. Očekujem da u 2015. godini dobijemo nekoliko investitora koji će zaposliti mnogo naših sugrađana, rekao je Janjić prilikom uručivanja dozvole italijanskoj kompaniji koja od 2006. godine posluje u Zrenjaninu.

  • Divider

  • Divider
Na vrh