I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

„Fulgar“ četvrti put kupuje zemljište, u industrijsku zonu ulazi i „Rakić plast“

Nakon jučerašnjeg potpisivanja ugovora između Grada Zrenjanina i tri investitora o kupovini zemljišta u industrijskim zonama, danas su ugovore potpisala još dva investitora – italijanska kompanija „Fulgar“ i firma „Rakić plast“ iz Zrenjanina.

Fulgaru je ovo četvrta kupovina zemljišta u industrijskoj zoni Elemir od 2008. godine kada su kupili prvu parcelu. Pre današnjeg potpisivanja ugovora, gradonačelnik Zrenjanina naveo je Fulgar primerom za investiranje u Zrenjanin.

ugovor

– Ovo je potvrda svega što radimo na privlačenju investitora i na adaptaciji industrijskih zona da bi one bile što atraktivnije. Veliko je zadovoljstvo što je Fulgar prepoznao baš naš grad za investiranje, a direktor kompanije Adolfo Perosi je jedan od naših najznačajnijih promotera kod italijanskih investitora, rekao je Janjić na početku.

PerSu marketi

Ugovor o kupovini zmeljišta potpisao je i Siniša Rakić, vlasnik firme za proizvodnju plastičnih kesa sa „zip“ patentom – Rakić plast. Ova firma je osnovana 2008. godine i od tada radi u zakupljenom prostoru. Kako je Rakić rekao novinarima, sada se pružila idealna prilika da podignu svoj objekat i da zaposle više radnika.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Trenutno imamo dva radnika i želja nam je da izgradnjom objekta na kupljenom zemljištu u zoni „Jugoistok“ taj broj povećamo. Izvozimo robu u okolne zemlje – Albaniju, Sloveniju, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, a imamo zahteve iz Italije i Rusije koje nismo realizovali jer oni iziskuju novu opremu i prostor. Uslovi koje je lokalna samouprava ponudila za kupovinu zemljišta vrlo su povoljni i to je značajan podsticaj za mala preduzeća kakvo je naše, kaže Rakić koji će objekat graditi na parceli od 400 kvadrata.

Gradonačelnik Zrenjanina je najavio kontinuitet u dolasku investitora i njihovom ulaganju, pa će tako posle prvomajskih praznika u Zrenjanin doći predstavnici italijanske firme koji su takođe kupili zemljište u industrijskoj zoni.

– Svi investitori koji su potpisali ugovore rekli su da će vrlo brzo krenuti u gradnju objekata i da će početi da zapošljavaju Zrenjanince što nam je i bio cilj. Investitori sa kojima smo u poslednja dva dana potpisali ugovore podižu proizvodne hale, i realno je da očekujemo preko 300 radnika u tim fabrikama, zaključio je Janjić.

Foto: Lj. Stupar

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh