I love Zrenjanin portal

 • Zr oglasi
 • 3D gradjevinska kuca
 • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Treći Foto safari „Jaša Tomić 2019“ prvog dana juna

Internet portal opštine Sečanj i regiona Vojvodine „NMR Info“ Jaša Tomić i Foto klub „CD13“ Zrenjanin prirediće 3. Foto safari „Jaša Tomić 2019“ u subotu, 1. juna. Događaj će biti održan uz podršku Mesne zajednice Jaša Tomić i Turističke organizacije opštine Sečanj, a pod pokroviteljstvom opštine Sečanj.

Mesto Jaša Tomić će tako i ove godine biti domaćin svim zainteresovanim fotografima, profesionalcima i amaterima, svim zaljubljenicima u fotografiju i fotografisanje, koji žele da svojim objektivom zabeleže sve još neotkrivene i manje poznate istorijske i kulturne znamenitosti, kao i prirodne lepote ove prave male banatske varošice, a njihovi radovi nastali tokom ovog safarija biće predstavljeni na izložbi i učestvovati na nagradnom konkursu krajem septembra.

U okviru pratećeg programa foto safarija svi učesnici, kao i posetioci, imaće priliku da pogledaju izložbu fotografija „Putovanja 3 objektiva“ Tomislava Peterneka, Igora Mandića i Goran Kukića u Pravoslavnoj crkvi Svetog Nikole, stalnu postavku starih fotografija mesta Jaša Tomić i Busenje u zgradi Mesne zajednice, kao i izložbu „Naiva na staklu“ u Domu kulture.

I Taxi Zrenjanin

Manifestaciju će obeležiti i 2. Etno festival svih udruženja žena sa teritorije opštine Sečanj, tokom kojeg će se u parku pripremati i degustirati razni specijaliteti.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

PROGRAM ZA UČESNIKE:

8.00 – 9.00 Lokacija 01 – Osnovna škola ,,Stevan Aleksić“ – Mesto okupljanja i Info centar, dogovor, grupno fotografisanje, polazak i povratak sa obilaska, ručak.

9.15 – Prvoslavna crkva „Sveti Nikola“ – Otvaranje izložbe „Putovanja 3 objektiva“ Tomislav Peternek, Igor Mandić i Goran Kukić

9.30 – Obilazak

14.00 – 16.00 Osnovna škola ,,Stevan Aleksić“ – ručak

Na trećem fotografskom druženju u planu su četiri lokacije i to:

Lokacija 02 i 03 – Centar sela

 • Dom kulture – Izložba „Naiva na staklu“, spomen soba Dr Borislav Jankulov…
 • Zgrada Mesne zajednice Jaša Tomić – Stalna postavka starih fotografija mesta Jaša Tomić i Busenje.
 • Pravoslavna crkva „Sveti Nikola“ podignuta je 1746. godine.
 • Katolička crkva „Uznesenja blažene djevice Marije“ podignuta 1911. godine
 • Pijaca (pijačni dan traje do 11.00 časova)
 • Park (stogodišnji)
 • Etno festival svih udruženja žena sa teritorije opštine Sečanj u parku od 9.00 do 13.00 časova. Kuvanje raznih specijaliteta na licu mesta i degustacija.

Lokacija 04 – Stara željeznička stanica, napušten željeznički magacin, velika vaga i okolina…

Lokacja 05 – „Ekonomija“ – Domaće životinje…

Lokacija 06 – Obilazak sela i okoline. Obezbeđen traktor sa prikolicom. Staro nemačko groblje, vožnja nasipom, motel „Jelen“ sa parkom i fazanerijom, jašatomićko šetalište sa drvoredima dudova i jela, topolova i hrastova šuma, stari rasadnik, stari i novi Tamiš, Sportski centar…

Obezbeđeni modeli u raznim narodnim nošnjama.

Zainteresovani za učešće mogu se prijaviti ONLINE

Kotizacija za učešće je 300 dinara, i plaća se po dolasku. Osoba za kontakt Spaso Mladenovski 064/374 20 43.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
 • Divider

 • Divider
Na vrh