I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Formirana radna grupa za autoput Beograd-Zrenjanin-Novi Sad

Vlada Srbije donela je odluku o obrazovanju Radne grupe za izgradnju autoputa Beograd – Zrenjanin i Zrenjanin – Novi Sad koju treba da realizuje kineska Šandong Hajspid Grupa.

– Zadatak Radne grupe je saradnja sa Šandongom radi realizacije projekta, a posebno radi definisanja prihvatljivog oblika finansiranja u cilju izgradnje tog autoputa – navodi se u odluci Vlade.

Na čelu Radne grupe je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, a među članovima su v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak, direktor Instituta za puteve Nenad Tomić i predstavnici Ministarstva građevinarstva, finansija i privrede.

I Taxi Zrenjanin

Šandong je državna kineska kompanija koja je u Srbiji već radila na izgradnji auto-puta „Miloš Veliki“ što je finansirano kreditom iz Kine.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Auto-put od Beograda do Zrenjanina trebalo bi da počne da se gradi 2020. godine, a njegova vrednost je između 300 i 350 miliona evra. Reč je o izgradnji 58 kilometara auto-puta.

Radovi bi trebalo da traju tri godine.

Kako je Insajder objavio u maju ove godine, zemljište koje je planirano za izgradnju auto-puta Beograd-Zrenjanin država je prodala Al Dahri prilikom prodaje PKB-a, a predstavnici vlasti tvrde da država neće morati da po uvećanoj ceni otkupljuje zemljište koje je nedavno prodala.

Šta je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao o dolasku kompanije Linglong Tajr više saznajte OVDE

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh