I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Fontana koje nema

Zrenjanin već drugo leto nema fontanu u centru grada. Drugo leto da se niko tim povodom ne oglašava. Možda misle da nema potrebe jer je i to jedna od stvari koje se guraju u neku fasciklu na kojoj piše „OBEĆANJA GRAĐANIMA – realna i nerealna“.

Mermerne ploče su se ovih dana užarile, bašte u centru imaju solidan broj gostiju preko nedelje, a zavidan tokom vikenda, reklo bi se. Polako smo se zasitili i razmišljanja o pojedinim praznim lokalima koje nema ko da unajmi jer to i nije lako rešiv problem. Međutim, po svemu sudeći i fontana je teško rešiva i sporna stvar. Možda ili verovatno da jeste loše adaptirana, ali nije ovo baš toliko megalomanski projekat koji jedan grad ne može da reši? Tokom celog  juna centar grada je bio prepun građanstva, posetilaca, umetnika…Uspešno je realizovana manifestacija Korzo fest koja je izmamila sve starosne generacije u glavnu pešačku zonu. Fontana se tih večeri često pominjala. Zapinjali su ljudi nogama o tu fontanu dok su prelazili preko nje, pa su se i podsetili  da je „tu nekad nešto prskalo, a ličilo je na fontanu“.

Da se ne bismo pogrešno razumeli, obogatiću tekst fotografijama sa rešenjem fontane ili vodoskoka identičnim našoj, ali „tamo negde“ ta rešenja su u funkciji . Građani se u ovakvim tropskim danima uz takve fontane osvežavaju dok prolaze centrom  vraćajući se umorni s posla, deca trčkaraju prskajući…

PerSu marketi

Možda bi ovu rečenicu neki trebali da pročitaju, oni koji se kunu u promociju grada Zrenjanina, turistički potencijal…Najlepše slike gradova koje se šalju u svet jesu one na kojima se vidi fontana kao simbol života jednog grada.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Leya81

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh