I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Finale „Lavovskog poduhvata“: Zrenjanin dobio vozilo za prevoz građana na dijalizu

„LAV brend“ i kompanija Carlsberg uručili su danas Domu zdravlja Zrenjanin putničko kombi vozilo za prevoz građana na hemodijalizu koje su građani izglasali kao jedan od tri predloga u kampanji „Lavovski poduhvat“.

Cilj kampanje je bila pomoć lokalnim zajednicama u Vojvodini davanjem donacije za realizaciju projekta koji je od značaja samim građanima.

vozilo-za-dijalizu

„Lavovski  poduhvat“ je trajao od 1. septembra do 1. oktobra prošle godine, a pored vozila za hemodijalizu glasalo se i za proširenje kupališta Peskara i uređenje platoa Mesne zajednice Bagljaš.

PerSu marketi

– Građani Zrenjanina su bili jako aktivni u našoj akciji. Od oko 40.000 glasova, 23.000 je bilo za donaciju prevoznog sredstva za dijalizu. Poznato mi je da grad ima 22 sela koja su raštrkana, kao i to da mnogi ne mogu sami da dođu do grada. Nadam se da će tim ljudima sada biti malo lakše, izjavio je direktor marketinga kompanije „Carlsberg“ Srđan Popović.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Partner projekta „Lavovski poduhvat“ bio je Grad Zrenjanin, koji je i dao tri pomenuta predloga.

– Svi projekti koji su kandidovani bili su sjajni, ali je očigledno da su naši građani potrefili šta je najznačajnije i najpotrebnije u ovom momentu za grad. Zadovoljstvo je što postoje kompanije koje su društveno odgovorne, rekao je gradonačelnik Čedomir Janjić.

vozilo-za-dijalizu1

Vozilo koje je kupljeno sredstvima kompanije Carlsberg deveto je novo vozilo koje je Služba hitne medicinske pomoći dobila u poslednjih godinu dana.

– Imamo 70 pacijenata na dijalizi, ali sa novim vozilima možemo da kažemo da je stanje zadovoljavajuće. Ovo vozilo će se koristiti od ujutru do uveče, svakim danom osim nedelje. Pacijenti koji se voze na dijalizu nisu samo iz Zrenjanina već iz naseljenih mesta, i njih prevozimo od kuća do bolnice na dijalizu, nakon čega ih vraćamo. Jedno ovakvo vozilo godišnje pređe 100.000 kilometara, pojasnio je direktor Doma zdravlja Zrenjanin Miodrag Subić koji se zahvalio i kompaniji Carlsberg i građanima koji su zdravlje stavili na prvo mesto.

Pored Zrenjanina, akcija je sprovedena i u Novom Sadu i Bačkoj Palanci.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh