I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Festival meda do nedelje 13. oktobra u Aviv Parku Zrenjanin

U  organizaciji Pčelarskog društva “Milivoj Bugarski”, „Akac“ iz Mužlje i uz podršku Grada Zrenjanina u Aviv parku svečano je otvoren 15. Festival meda koji će trajati do nedelje 13. oktobra.

Učešće je prijavilo 25 izlagača – proizvođača meda ili prodavaca opreme, iz Zrenjanina, Požarevca, Kraljeva, Krupnja i drugih gradova.

 

Fordomanija

– U poslednje tri godine pomažemo pčelarima jer smatramo da je pčelarstvo kod nas u razvoju, veliki broj mladih ljudi počelo je da se bavi pčelarstvom, a mi im pomažemo na taj način što im dodeljujemo sredstva za kupovinu novih košnica i rojeva – rekao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac otvarajući ovu manifestaciju.

Ove godine pčelarima je od strane lokalne samouprave dodeljeno četiri miliona dinara, a broj zainteresovanih za tu vrstu subvencija iz godine u godinu sve veći.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.


– To jasno govori da ćemo za iduću godinu morati da opredelimo i više novca, iako su neki u početku bili skeptični, kada je proizvodnja meda u pitanju, pa su opredeljena sredstva bila dovoljna, danas je ta brojka mnogo veća. To ukazuje ne samo na razvoj pčelarstva kod nas, već i na poverenje kupaca u kvalitet meda koji proizvođači nude na ovom festivalu.

Otvaranje festivala ulepšala su deca iz vrtića “Snežana” i KUD “Pionir”

Menadžer Aviv Parka Goran Todić takođe je pozdravio prisutne i zahvalio organizatorima što su u ovom centru prepoznali partnera za organizaciju festivala, i svima koji su ovim povodom došli u naš grad.
– Nadam se da ćemo ovu saradnju nastaviti i u godinama koje su pred nama – poručio je on, poželevši im uspešan festival.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh