I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Održan deveti Festival kukuruza u Tordi

Članovi Udruženja negovatelja starih običaja „Orgonavirág“ iz Torde i ove godine su uspešno organozivali tradicionalni, deveti po redu Festival kukuruza. U tome su im pomogle civilne organizacije, Savet mesne zajednice, osnovna škola i vrtić iz tog sela.

U okviru događaja organizovano je takmičenje u seči stabala i branju kukuruza. Takmičari iz Mađarske, Rumunije i Vojvodine, na fijakerima i traktorima krenuli su ka njivama, gde su posle doručka vredno počeli da rade. Žiri je ocenjivao tradicionalni doručak, kao i narodne nošnje i alate kojima su naši preci nekada radili na njivama.

Domaćini su posetiocima svih uzrasta priredili i zanimljiv celodnevni program, u vidu izložbe proizvoda iz domaće radinosti, takmičenja u kuvanju tradicionalnih jela i rakije, kao i kreativne radionice za najmlađe i mnoštvo sportskih dešavanja.

Fordomanija

Tokom manifestacije, zainteresovani su mogli da pogledaju i poljoprivredne mašine dobijene preko fondacije „Prosperitati”, bogat kulturno-umetnički program i kuću muzeja prof.dr Janoša Berenjija.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Piše: Tivadar Borbelj

Foto: Andraš Mentš

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh