I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Fasade u naselju Mužlja pucaju zarad nečijih interesa

Stanovnici ulica Tot Ištvana i Jožefa Atile u naselju   Mužlja godinama bezuspešno pokušavaju da ukažu na problem prolaska kamiona koji svakodnevno, pored njihovih kuća, nose pesak sa Peskare. Od velikog tereta, ulice su, kako kažu“razrovane“ a fasade na kućama popucale. Potpisana peticija i dalje stoji u prostorijama MZ “ Mužlja Centar “ ali dalje od toga se nije odmaklo.

 –  Obraćali smo se svim relevantnim činiocima. Krenuli smo od ombudsmana koji nam je preporučio institucije. Onda smo kontaktirali sve moguće – komunalce, “ Direkciju za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina „, AD “ Vojvodinaput “ čiji kamioni odvoze pesak, gradske vlasti, gradonačelnika… I sve se na kraju završilo samo na savetu da sačekamo da se konstituiše nova vlast pa da vidimo šta možemo da učinimo i kako bi mogle da se prošire ove ulice-  kaže Zolatan Halai, predsednik saveta MZ “ Mužlja Centar“.
Na poziv stanovnika ulica Tot Ištvana i Jožefa Atile, na licu mesta smo se uverili u verodostojnost tvrdnji  koje dokazuje put potpuno uništen prolascima teretnjaka.
 – Od vibracija nam se sve trese, pa čak i čaše u ormarima. Buka je nesnosna iako svi misle da je ovo miran kraj,  a na pojedinim fasadama su otpali i delovi. Kamioni i leti i zimi vuku pesak a ovim putem kupači idu na Peskaru i samo je pitanje vremena kada će neko da strada, žale se meštani.
KO ZA TO VREME PROFITIRA?
Na sve ovo se nadovezuje i još jedno pitanje- zbog čega Grad Zrenjanin i stanovnici naseljenog mesta “ Mužlja Centar “ nemaju  rentu ni nadoknadu od potpuno besplatnog odnošenja peska sa peskare? Kako saznajemo nekad se i u toku dana odnese po 500.000 kubika a cena jednog kubika se kreće do 1500 dinara.
Tekst i foto : Maja Pandurov

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh