I love Zrenjanin

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Farmas uskoro počinje proizvodnju lekova u Zrenjaninu

Farmaceutska kompanija Farmas najavila je danas da će za nekoliko meseci početi proizvodnju u novoj fabrici generičkih lekova u Zrenjaninu, u koju je investirala 11 miliona evra.

Kompanija Farmas, u vlasništvu hrvatskog biznismena Luke Rajića, prisutna je na tržištu Srbije od kraja 2010. godine, kada je kupila farmaceutsku kompaniju Ni medik, koja ima pogon u Beogradu i preduzeće za distribuciju lekova In med.

Direktor kompanije Farmas u Srbiji Radivoj Topalov kazao je da su kapaciteti pogona za proizvodnju lekova u Beogradu popunjeni i da je nastala potreba za otvaranjem nove fabrike, u Zrenjaninu.

„Fabrika će imati kapacitet dovoljan za snabdevanje srpskog tržišta i izvoz. Farmas proizvodi osam lekova koji se nalaze na listi Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, a dominira kardiovaskularna paleta jer su bolesti iz te oblasti najzastupljenije“, rekao je Topalov.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

On je naveo da Farmas trenutno izvozi iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu, a uskoro će izvoziti i u druge zemlje regiona.

Kompanija Farmas Srbija trenutno ima sedamdeset zaposlenih i taj broj će se, prema rečima Topalova, povećavati.

Fabriku Farmasa u industrijskoj zoni Bagljaš danas je posetio i gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov, koji je kazao da je zadovoljstvo što će pored novih radnih mesta Zrenjanin dobiti izuzetno lepu i moderno opremljenu kompaniju.

Beogradska firma In med je 2008. godine u industrijskoj zoni Bagljaš u Zrenjaninu počela izgradnju fabrike lekova, a hrvatski Farmas je preuzeo tu fabriku i dogradio nove objekte.

U Zrenjaninu već posluje Fabrika lekova Jugoremedija, a u završnoj fazi su i radovi na izgradnji Penfarma koju grade njeni mali akcionari.

Izvor :RTV

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh