I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Farmas uskoro počinje proizvodnju lekova u Zrenjaninu

Farmaceutska kompanija Farmas najavila je danas da će za nekoliko meseci početi proizvodnju u novoj fabrici generičkih lekova u Zrenjaninu, u koju je investirala 11 miliona evra.

Kompanija Farmas, u vlasništvu hrvatskog biznismena Luke Rajića, prisutna je na tržištu Srbije od kraja 2010. godine, kada je kupila farmaceutsku kompaniju Ni medik, koja ima pogon u Beogradu i preduzeće za distribuciju lekova In med.

Direktor kompanije Farmas u Srbiji Radivoj Topalov kazao je da su kapaciteti pogona za proizvodnju lekova u Beogradu popunjeni i da je nastala potreba za otvaranjem nove fabrike, u Zrenjaninu.

„Fabrika će imati kapacitet dovoljan za snabdevanje srpskog tržišta i izvoz. Farmas proizvodi osam lekova koji se nalaze na listi Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, a dominira kardiovaskularna paleta jer su bolesti iz te oblasti najzastupljenije“, rekao je Topalov.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

On je naveo da Farmas trenutno izvozi iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu, a uskoro će izvoziti i u druge zemlje regiona.

Kompanija Farmas Srbija trenutno ima sedamdeset zaposlenih i taj broj će se, prema rečima Topalova, povećavati.

Fabriku Farmasa u industrijskoj zoni Bagljaš danas je posetio i gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov, koji je kazao da je zadovoljstvo što će pored novih radnih mesta Zrenjanin dobiti izuzetno lepu i moderno opremljenu kompaniju.

Beogradska firma In med je 2008. godine u industrijskoj zoni Bagljaš u Zrenjaninu počela izgradnju fabrike lekova, a hrvatski Farmas je preuzeo tu fabriku i dogradio nove objekte.

U Zrenjaninu već posluje Fabrika lekova Jugoremedija, a u završnoj fazi su i radovi na izgradnji Penfarma koju grade njeni mali akcionari.

Izvor :RTV

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh