I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Farbanje uskršnjih jaja i stari običaji razlog više za okupljanje nekoliko porodica iz Jankov Mosta (VIDEO)

U porodici Jovica iz Jankov Mosta vreme pre Uskrsa je kao i za sve hrišćane posebno, a kod njih i razlog više za veselje.

Na Veliki Petak po dobroj, godinama uhodanoj i istoj tradiciji to je dan kad se više komšija iz ulice okuplja da bi skuvali riblju čorbu, napravili kokice, popili po koju čašicu i naravno ofarbali uksršnja jaja. Prilikom naše posete posao oko kotlića poveren je kao i uvek Todorelu Jovici dok su za ukrašavanje uskršnjih jaja zajedničkim snagama zaduženi  gospođa Mirela Jovica, njena ćerka Laura kao i mali komšija Dorian.

– Na ovaj način okupljamo se na ovaj dan otkad znam za sebe. Na isti način družili su se naše bake i dedovi, sada mi, a ove mlade snage koje nam sada pomažu će za koju godinu da nas odmene za šporetom – kaže gospođa Mirela.

Našom kamerom zabeležili deo ove predivne tradicije koju održava nekoliko porodica iz Zemljoradničke ulice u Jankov Mostu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh