I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Farbanje i oslikavanje uskršnjih jaja u Belom Blatu

Poštujući i negujući tradiciju meštana svih veroipovesti, učenici Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo“ iz Belog Blata organizovali su tradicionalno farbanje i oslikavanje uskršnjih jaja.

Na „takmičenju“ je učestvovao veliki broj kreativnih učenika i prema oceni žirija, najlepša dela su napravili Bojan Čorba (prvi razred), Leon Hanjik (drugi razred), David Halas (treći razred), dok su u kategoriji viših razreda prvo mesto podelili sestra i brat – Valentina i Žarko Berkov.

Povodom obeležavanja jednog od najlepšeg i najznačajnijeg verskog parznika, direktor škole Milan Nedeljkov je istakao da je tradicija farbanja uskršnjih jaja skoro identična kod svih hrišćana. Razlike, koje su veoma male, samo upotpunjuju, kako sadržajno, tako i umetnički, ovdašnje uskršnje običaje.

PerSu marketi

-U našoj multikulturalnoj i multinacionalnoj sredini, očuvanje tradicije upotpunjuje sliku o suživotu ljudi  i potrebi da se odnosi unutar zajednica održe i u današnjici. To i jeste suština i smisao, Uskrsa – pobede dobra, vere i opstanka – istakao je Nedeljkov.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Piše: Tivadar Borbelj

Foto: M.N.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh