I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

FAM rekonstruiše zgradu bivšeg Komiteta – otvaraju se novi studijski programi

Fakultet za menadžment (FAM) zakupio je zgradu bivšeg Komiteta u Zrenjaninu na period od pet godina i u njemu će ponuditi nove studijske programe. Pre početka rada, fakultet se obavezao na renoviranje unutrašnjosti zgrade koje bi trebalo da bude završeno najkasnije za 60 dana. Prema rečima profesora dr Gorana Kvrgića, dekana fakulteta, reč je o investiciji vrednoj oko 350.000 evra.

– Zamislili smo da to bude kulturno-obrazovni centar, da pored obrazovanja ponudimo i druge sadržaje. Pored mogućnosti koje nudi postojeći bioskop, razmišljamo i o pozorišnim programima, pesničkim večerima, izložbama. Želimo da zgrada živi 24 sata, i da okuplja ljude koji imaju ideje. Kada je reč o obrazovanju, FAM je u Zrenjaninu prisutan poslednje tri godine. Pratimo situaciju sa investitorima i trudimo se da prepoznamo šta je to potrebno da student bude poželjan i prihvaćen na tržištu rada. U tom smeru se programi i modifikuju. I Zrenjaninu su neophodna nova znanja i nova zvanja, pa ćemo ponuditi menadžment u zdravstvu, pravu, obrazovanju, medijima, menadžment u javnim nabavkama i ostale smerove. Na svakom smeru, za početak, biće mesta za po 30 studenata, rekao je Kvrgić.

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, Duško Radišić, istakao je prednosti odluke fakulteta FAM da u Zrenjaninu otvori nove studijske programe.

I Taxi Zrenjanin

-Posle dugog niza godina propadanja zgrade koja se nalazi u centru grada, sada su se stekli uslovi da se ona kompletno rekonstruiše i da bude u punoj funkciji, a bolje funkcije od kulture i obrazovanja nema. Nekadašnji bioskop takođe će biti u upotrebi, za kulturne manifestacije koje će biti dostupne svim građanima. Važno je da mladi ostanu u gradu, da ovde studiraju. Naši mladi odlaze u univerzitetske gradove poput Beograda, Novog Sada i Niša, tamo zasnivaju porodice, i tamo ostaju. Pokušaćemo da zaustavimo taj trend ovakvim potezima, a osim toga, važno je i da privučemo druge mlade, koji žive u našem regionu, kazao je Radišić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U septembru 2011. godine izvršen je prenos prava nepokretnosti zgrade bivšeg Saveza komunista, Gradu Zrenjaninu. Reč je o objektu površine 1.860 kvadrata. Kako je medijima danas rečeno, Gradski odbor Socijalističke partije Srbije ostaće u toj zgradi.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh